Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Noise Forest - Morbid Instincts
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music
Noise Forest - Morbid Instincts
‘Morbid Instincts’ is het derde album van dit herriebos. Volgens de bio is dit album een logisch vervolg op de vorige albums. Maar aangezien ik onbekend ben met de vorige twee albums weet ik niet in hoeverre dit ook daadwerkelijk het geval is.

Op dit album brengt dit Duitse viertal ons een soort van ‘tribal-deathmetal’ die, vooral door de zang, behoorlijk aan Sepultura ten tijde van Max Cavalera doet denken. Het is overduidelijk dat men naast de gelijkenis in vocalen ook muzikaal gezien behoorlijk beïnvloed is door Max en zijn (voormalige) vriendjes want ook de invloeden van Nailbomb en Soulfly klinken duidelijk door in de verschillende nummers op deze plaat. Echter niet alleen de Max-invloeden zijn duidelijk te herkennen op dit schijfje, ook bands als Obituary en Bolt Thrower komen regelmatig om de hoek kijken. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het derde nummer ‘Past Redemption’.

Ondanks dat alles lekker vet is ingespeeld en er productioneel helemaal niks mis is met dit plaatje komt wel het aloude euvel weer de kop opsteken. Men heeft totaal geen eigen smoelwerk maar neemt wat ingrediënten van verschillende hierboven genoemde bands en gooit dat in een blender met als resultaat ‘Morbid Instincts’. Dat is best leuk voor 2 of 3 nummertjes, maar bijna 45 minuten is veel te veel van het goede.

Tracklist:
1. Cramp
2. Be at Peace
3. Past Redemption
4. Flag
5. Dead From the Neck Up
6. Morbid Instincts
7. Tragedy
8. Extortion Via Matrimony
9. Impact
10. Devil’s Workshop
11. Maltreatment
12. Shame (Bonus Track)

Score: 62 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 8 mei 2006

Koop dit album in

Meer Noise Forest:

[ Terug naar de Album Reviews ]