Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Narnia - Enter The Gate
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Narnia - Enter The Gate
Al tien jaar timmert het Zweedse Narnia aan de weg, en de band is met Enter The Gate aan haar vijfde album toegekomen. Als je op de bandnaam afgaat verwacht je melodieuze powermetal, met een hoog fantasy gehalte. En dat is ook wat de band aflevert, maar met een christelijke inslag.

Melodieuze powermetal, dus, waarbij vooral het melodieuze de overhand heeft. De solo's klinken erg goed, de riffs zijn lekker strak, en door de melodieuze keyboards wordt er een extra laag gevormd. Ook zanger Christian Rivel mag er zijn, met zijn goede, doch soms wat raspige stem. De nummers zijn veelal lekker uptempo, waarop de band het beste tot zijn recht komt. De trage nummers als Another World en Take Me Home halen helaas de vaart uit het album.

Dat de band christelijk is is te merken in de teksten, maar nergens is het echt storend, of prekerig. Over de productie is niets te klagen. Die is redelijk vol, en vrij helder. Wat deze cd niet echt boven de middenmoot doet steken is dat de nummers niet al te pakkend of opvallend zijn. Het zijn vooral de instrumentale passages die het album wat extra's geven, maar helaas dus niet genoeg om het een top cd te maken.

Tracklist:
1. Into The Game
2. People Of The Bloodred Cross
3. Another World
4. Show All The World
5. Enter The Gate
6. Take Me Home
7. This Is My Life
8. Aiming Higher
9. The Man From Nazareth

Score: 76 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 mei 2006

Koop dit album in

Meer Narnia:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Narnia - Enter The Gate
Reactie van dirk op 05-05-2006 om 12:11u

heb 2 ouwe cds vanz e die klinken ook al erg lekker ga deze ook maar eens luisteren

Narnia - Enter The Gate
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 06-07-2009 om 16:23u
Score: 80 / 100

Erg goed voor Christelijke power metal, word nooit echt prekerig en leuke meezing chorusen. Ik moet meer van ze luisteren.