Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Moonspell - Memorial
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
Moonspell - Memorial
Moonspell is altijd al een van de fascinerendste bands uit de metalwereld geweest. Hun Portugese temparement in combinatie met de fascinatie voor de natuur en antropologie zorgden voor heel wat gevarieerde muzikale topwerkjes met een diepere betekenis. Op het debuut “Under The Moonspell” bedreven ze duistere black metal en ze werden onsterfelijk met klassieke songs als “Vampiria” en “Alma Mater” die op “Wolfheart” stonden. Met “Irreligious” produceerden ze het geilste gothicalbum aller tijden (wil je een vrouw verleiden, vergeet Barry White en zet deze plaat op) en vooral op “The Butterfly Effect” schuwden ze geen enkele vorm van experiment.

Hun achtste album is “Memorial” getiteld en gaat verder waar ze stopten in 2003 met het sublieme “The Antidote”. Harde en melodieuze darkmetal waar geestesverruimende sferen opduiken. Er hangt ook af en toe een angstaanjagend blackmetalsfeertje rond de composities en dit compenseert voor de extreme metalfan de zwoele gothic-passages. In een zeer gevarieerd en spannend uurtje geven ze de concurrentie het nakijken met hun pakkende sfeervolle muziek. De charimatische zanger Fernando laat deze keer de volle cleane zanglijnen achter wegen en wisselt zijn originele gruntzang af met mysterieus gefluister. De keyboardlijnen zijn weer even subtiel maar toch heel essentieel voor het geluid van Moonspell. En van een prachtig poppy nummer als “Luna” kan Type O Negative al jaren alleen maar meer dromen terwijl onze Portugezen het met gemak uit de hoge hoed toveren.

Klasse album van een kwaliteitsband.

Tracklist:
1. In Memoriam
2. Finisterra
3. Memento Mori
4. Sons Of Earth
5. Blood Tells
6. Upon The Blood Of Men
7. At The Image Of Pain
8. Sanguine
9. Proliferation
10. Once It Was Ours!
11. Mare Nostrum
12. Luna
13. Best Forgotten

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 18 april 2006

Koop dit album in

Meer Moonspell:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Moonspell - Memorial
Reactie van DirkGrijs op 18-04-2006 om 22:00u

en zo hoort het

Moonspell - Memorial
Reactie van Jeroen op 19-04-2006 om 00:52u
Score: 90 / 100

Echt een fantastisch album. Wat een lekkere sfeer weten de heren weer neer te zetten! Dat ik deze band nog maar weer vaak live mag zien!

Moonspell - Memorial
Reactie van Marco op 14-02-2007 om 12:09u
Score: 95 / 100

Deze cd heb ik een tijdje laten liggen... waarom ik dat gedaan heb vraag ik me nu ten zeerste af. Het was tijd deze cd weer te luisteren en ik stond eigenlijk versteld hoe goed deze cd is. Al jaren ben ik een groot fan van Moonspell, dus deze cd viel me in eerste instantie niet echt in de smaak. Het was wat te -hard- in vergelijking met het werk dat ik van ze gewend was. Maar zoals ik al zei: na een tijdje rust te hebben gehad, hoorde ik de cd weer. WOW! Mooie composities, mooie zanglijnen, scherp en zuiver geluid en een goede productie. Favoriete nummer: Upon the Blood of Men. De bonustrack -Atlantic- mag er trouwens ook zijn! Een 9.5 namens mij. Voor de liefhebbers: Er is nu ook een nieuwe versie uit van Memorial, hierbij zit een dvd.