Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Bullet For My Valentine - The Poison
Jaar van release: 2005
Label: Sony/BMG
Bullet For My Valentine - The Poison
In het Verenigd Koninkrijk wordt het Welshe Bullet For My Valentine al enige tijd flink gehyped. Langzaam maar zeker vallen ook Europa en zelfs de Verenigde Staten voor de broekies Matthew Tuck, Jason James, Michael Padget en Michael Thomas, die de ene tour na de andere afwerken.

En broekies zijn het. Dat wil niet zeggen dat deze begin-twintigers hun klassiekers niet kennen. Opgegroeid met bands als Iron Maiden, Metallica en Testament, smelt dit viertal op hun debuut ‘The Poison’ de heavy metal uit de gouden jaren tachtig samen met de moderne sound van de 21e eeuw. Een andere band die dit ook al enige tijd doet is Trivium, al moet wel gezegd worden dat de Amerikanen middels hun thrash-invloeden een stukje heftiger klinken. Verder zijn de vergelijkingen goed te maken: pakkende refreinen, afwisselende vocalen, old school solowerk en een catchy overall-sound.

‘The Poison’ wordt ingeleid door een intro dat gelijk de sfeer voor de komende vijftig minuten bepaald. Het album begint heel relaxt met wat violen en rustig gitaar gepingel. Als ‘Her Voice Resides’ aanvangt worden gelijk alle registers opengerukt. Snoeiharde en razendsnelle gitaarriffs in combinatie met het gekrijs van zanger Matthew Tuck. Ook is in dit nummer al de eerste gitaarsolo waar te nemen. De nummers die volgen zijn allen van hoge kwaliteit en sommige hebben zowaar hitpotentie. ‘All These Things I Hate (Resolve Around Me)’, dat al op de verschillende clipzenders was te zien is, daar een goed voorbeeld van.

Dit debuut is een typische hate it or love it-plaat. Sommige mensen zullen het allemaal een beetje te gelikt en te populair vinden. Vind je een band als Trivium echter helemaal te gek dan zal ‘The Poison’ je ook zeker kunnen bekoren.

Tracklist:
1. Intro
2. Her Voice Resides
3. 4 Words (To Choke Upon)
4. Tears Don’t Fall
5. Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do)
6. Hit The Floor
7. All These Things I Hate (Revolve Around Me)
8. Room 409
9. The Poison
10. 10 Years Today
11. Cries In Vain
12. Spit You Out
13. The End

Score: 82 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 15 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van behemoth666 op 15-04-2006 om 15:01u

beetje rare vergelijking met trivium.. dit is toch duidelijk mtv-gericht, met wat ruwe kantjes om hoongelach te voorkomen.

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Jurien op 16-04-2006 om 15:06u
Score: 70 / 100

Ik snap de vergelijking met Trivium wel. Het zijn allebei bands die een moderne sound neerzetten met invloeden van oude bands als Metallica en Iron Maiden. Bullet For My Valentine gaat dan meer de emo kant op en Trivium meer de metalcore kant.

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Maart\'n op 16-04-2006 om 17:34u

Ik heb de cd niet, maar ik heb het liedje 'Turn To Despair', op welke cd staat dat liedje? Kvind ook wel (afgeleidt uit het ene liedje dat ik van hen bezit) wel meer emometalcore is en trivium meer thrash met metalcore invloeden...

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van scorpion op 17-04-2006 om 15:19u
Score: 85 / 100

strak album vind het niet echt emo daar is het toch iets te hard voor miss kwa teksten wel ja. maar het geluid zelf doet me toch meer aan metalcore denken

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van benj op 18-04-2006 om 09:19u
Score: 85 / 100

goede plaat!

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Tr00per op 19-04-2006 om 14:35u
Score: 86 / 100

Goeie cd! Over Trivium trouwens, als ze voor bands als Metallica en Iron Maiden gaan openen(wat namelijk al zo is) zullen ze ook best commercieel gaan worden.

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Daray op 19-04-2006 om 19:27u

Jammer genoeg wel ja, wat een kutbands allebei zeg, ik zag trivium ook al voor arch enemy, wat een vreselijke rukzooi is dat zeg.

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van torre op 13-06-2006 om 21:52u

als voorprogramma van tallica was dit inderdaad niet echt helemaal geweldig (voorzichtig gekozen woorden), maar nu ik ze op plaat hoor vind ik het allemaal zo erg nog niet

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van torre op 13-06-2006 om 21:56u

als voorprogramma van tallica was dit inderdaad niet echt helemaal geweldig (voorzichtig gekozen woorden), maar nu ik ze op plaat hoor vind ik het allemaal zo erg nog niet

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van suusUu op 25-08-2006 om 12:58u
Score: 100 / 100

aaa matt is zo lekker

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Een Metalfan op 31-08-2006 om 14:13u
Score: 90 / 100

Toen ik ze bij metallica zeg viel het me erg tegen maar op de CD klinken ze top!

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van emii op 19-10-2006 om 08:33u
Score: 95 / 100

de cd is zo relaxx ze hebbe ook een dvd.. maar ik kan hem nergens vinde.. ja behalve op sites.. maar daar kank ut niiej vn kopen:( maja... Bullet fOr mij valentine.. is alles..!!

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Een Metalfan op 18-11-2006 om 15:50u
Score: 40 / 100

teveel emo

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van ShadowRose op 26-11-2006 om 17:30u
Score: 100 / 100

Ik vind ze echt geweldig, geniaal gewoon. Ik luister alleen nog maar bfmv, en niks anders eigenlijk. Ik vind de vocals geweldig en ik ben helemaal verliefd op de unieke schelle gitaar :) En ik zoek al lang naar cd's van hen, maar in dit dorp vind je weinig.. dat is dan weer minder. Maar ze zijn echt veel beter dan metallica of iron maiden ofzo

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Een Metalfan op 16-12-2006 om 16:12u

emoooooooooooooooooooooooooooooooooo

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Een Metalfan op 18-12-2006 om 21:01u
Score: 80 / 100

Misschien zijn ze wel emo... So what? Ik ga een band echt niet kut vinden vanwege hun genre, als ze eigenlijk best lekkere mzuiek maken.

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Lord_Slave op 20-12-2006 om 17:12u
Score: 80 / 100

'Maar ze zijn echt veel beter dan metallica of iron maiden ofzo ' Bullet is best vet, maar het haalt het nooit bij Metal klassiekers als 'tallica en Maiden. Nijna 'n beetje triest eigenlijk

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Ghandy op 13-01-2007 om 16:35u
Score: 90 / 100

Dit is echt prachtige melodische metalcore!!! Vooral omdat beide gitaristen hetzelfde riffje spelen, alleen de ene doet een stukje hoger.. Fans van Bullet For My Valentine zullen Disturbed ook geweldig vinden... :)

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van SmarTypanDs op 21-02-2007 om 12:56u
Score: 100 / 100

'n goeDe banD bfmv ThaT's 4 sure Trivium is ook nieT heel slechT maar bulleT is zeker wel 10× beTer ofzow

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Ikke op 09-04-2007 om 19:22u
Score: 100 / 100

Bullet for my valentine is de beste groep die er bestaat!!! en Matt is zo heet...!!!

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van Mart op 30-03-2008 om 21:55u
Score: 99 / 100

Bullet for my Valentine is echt de beste groep die bestaat

Bullet For My Valentine - The Poison
Reactie van John op 28-02-2009 om 19:55u
Score: 85 / 100

Het is vrij jammer dat deze goeie band door zijn eigen fanboys belachelijk word gemaakt met bovenstaande opmerkingen over superioriteit. Dat krijg je met zo'n jonge fanbase zal ik maar zeggen.

CD is beter dan de opvolger, naar mijn mening. Goed aan te horen en inderdaad toch iets te hard om 'emo' (hoe dat eigenlijk is gedefineerd weet ik ook niet precies) te zijn.

Het MTV gehalte en fangirl gedrag doet ze qua imago echter wel de das om in de metalscene, merk ik helaas.