Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Adorior - Author of Incest
Jaar van release: 2005
Label: Agonia Records
Adorior - Author of Incest
Nou, nou zeg, het Poolse Agonia Records weet de bands er wel tussenuit te pikken. Na oorverdovende releases van Infernal War en Thunderbolt staat er ditmaal een groep Britse boze meneren voor de deur die maar n doel voor ogen hebben. De complete huiskamer namelijk in puin slaan met deze brute mix tussen black en death metal De band duidt het zelf aan als zogenaamde 'Fist Metal' en in principe snap ik deze benaming wel. Adorior voelt namelijk als een vuist met boksbeugel tegen de slapen.

Dit is tot nu toe n van de meest verpletterende en extreme black death metal releases die ik ooit heb gehoord. Een referentie die in me op komt is toch wel de wat vroegere Belphegor, dezelfde chaos, zij het gegoten in een betere productie.
Gierende solo's en maniakale zangpartijen vliegen je elk moment om de oren. Door een flinke scheut thrash ontstaat er hier en daar een vette groove die niets van de luisteraar over laat.

Men past perfect in het bovengenoemde Agonia rijtje qua extremiteit. Er valt verder ook weinig over te zeggen. Men heeft gewoon een beregoeie metal cd afgeleverd met een puike productie. Extreem tot op het bot en niet voor de lichte zieltjes. De boosaardigheid druipt er vanaf en elk deeltje gehoorvermogen wordt vakkundig uit de oren gebeukt. Men vervalt ook niet in saaiheid, want de muziek zit hier en daar behoorlijk ingenieus in elkaar. Het is haast chaos, maar men blijft structuur niet uit het oog verliezen.

Liefhebbers van extreme metal hebben dus weer een gave cd erbij die het duivelse hart weer zal strelen. In combinatie met de mooie hoes en het zieke artwork een puike release. Kill and Destroy!

Tracklist
1. Hater Of Fucking Humans
2. Ritualised Combat (Sin, Sin, Sin)
3. Birth Of Disease
4. Behold Barbarity
5. Split A Lamb
6. Author Of Incest
7. Vitriolic Megalomaniac
8. Ferrym Sanguiem (Iron Blood)
9. Conjouring Malignant Evil

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 13 april 2006

Koop dit album in

Meer Adorior:

[ Terug naar de Album Reviews ]