Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

KouweMakkers - Valse Lucht
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
KouweMakkers - Valse Lucht
De KouweMakkers komen het het mooie Noordwest-Overijssel. Ondergetekende is daar niet geboren, maar wel getogen. En omdat dit bandje razend populair is in die streek, had ik er uiteraard al wel van gehoord. Maar ondanks dat er bij mijn ouderlijk thuis wel eens een cd-tje van de Makkers rondslingerde, heb ik me er verder nooit echt in verdiept. Maar toen de nieuwe cd Valse Lucht bij de redactie binnenkwam, werd het uiteraard eens tijd om dan eindelijk nader kennis te maken.

De omschrijving van de muziek is oh zo makkelijk: een metalversie van Jovink & De Voederbietels. Dus teksten in de moerstaal (plat) opgehoest door Johan Schoterman, overigens ook de gastheer van het Stonehenge-festival. De nuchtere kijk op het leven vertaalt zich uitstekend in de teksten. Wat dacht je van een refrein als: Onder water is geen leven en dat interesseert me geen ene fuck!. Ook leuk: Als je ze niet met wonderen kan verbazen, probeer het dan eens met lulkoek.

En zo ook wordt de muziek gebracht. Vooral niet moeilijk doen, maar gewoon raggen. De mid-tempo-nummers klinken lekker in het gehoor. Maar kom op zeg, had men het niet wat uitdagender kunnen brengen? Het spel is namelijk behoorlijk simpel. Het is net alsof de heren de schrijfsessies hebben gebruikt om tot diep in de nacht te kaarten en de laatste minuten hebben benut om snel nog met iets op de proppen te komen. Hmmm, heb ik nu de betekenis van de cd-hoes te pakken?

Maar je kan dan wel kritiek gaan leveren. Maar bij dit soort bands boeit dat geen reet. De muziek is bedoeld om erbij feest te vieren. En daarvoor is de plaat aanstekelijk genoeg. Plus, het geluid klinkt ook nog eens als een volwaardige productie dat niet onder doet voor de nieuwste release van de grotere platenlabels. Ga ze ook vooral eens live bekijken. Want garantie voor een spetterend optreden krijg je! Hehe, ik mag toch wel een beetje reclame maken voor een band uit mijn woonstreek?

Tracklist:
1. Trein
2. Consumptie verplicht
3. Vis
4. Voor weinig
5. Niet om ik
6. Geef me bloot
7. Laf
8. Lauwe gasten
9. De godvergeten Satan op lichtmetalen wielen
10. Staarf
11. Spiekerbox

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 30 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van B. op 02-04-2006 om 00:33u
Score: 81 / 100

Prima schijfje

Reactie van Richard op 30-05-2006 om 22:16u
Score: 85 / 100

Nedercore! KM is geen lulkoek!

Reactie van Haroldoldemarkt op 29-12-2006 om 13:24u
Score: 100 / 100

KOUWE MAKKERS!!!! Feeste tot je er Morsdood bij neervalt!