Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Das Ich - Cabaret
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Das Ich - Cabaret
Das Ich is in het gothicwereldje een begrip. Al sinds 1990 maakt het duo Stefan Ackermann (zang) en Bruno Kramm (alle instrumenten en elektronica) met regelmaat albums en zijn ze een graag geziene gast op alle grote gothic events van deze planeet. “Cabaret” is de weinig originele titel van het nieuwe werkstuk.

De metal/industrial invloeden zijn deze keer weer verdwenen en het is vooral pure gothic, wave, elektronische muziek, pré-industrial en pop die aan bod komt. Om het nog wat duidelijk te omschrijven: Das Ich klinkt anno 2006 als Kraftwerk die een obsessie heeft voor de kitscherigste eurohouse en dit alles ingezongen en gemixt door een verwijfde travestiet.

De nieuwe songs zitten wel weer goed in elkaar en blijven zelf voor een niet grote fan van het genre als ondergetekende boeien. De productie is wel te vlak en blikkerig en in plaats van de brave “klopgeluiden” hadden ze beter een goede technobeat doorheen het songmateriaal laten dreunen. Wellicht dat dit nog wel zal gebeuren met een nieuwe Das Ich remix cd. Liefhebbers van het genre moeten dit natuurlijk in huis halen, anderen moeten maar eens naar “Atemlos” en Opferzeit” luisteren en uitmaken of ze iets met dit soort muziek kunnen.

Tracklist:
1. Moritat
2. Atemlos
3. Macht
4. Paradigma
5. Fluch (Ahnung)
6. Opferzeit
7. Schwarzes Gift
8. Nahe
9. Zuckerbrot & Peitsche
10. Cabaret

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 maart 2006

Koop dit album in

Meer Das Ich:

[ Terug naar de Album Reviews ]