Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Astral Doors - Astralism
Jaar van release: 2006
Label: Locomotive Music
Astral Doors - Astralism
Bij Metalfan.nl lusten we wel pap van Astral Doors. Deze Zweden werden door ons al twee keer geïnterviewd naar aanleiding van hun prachtige hardrockplaten “Of The Son And The Father” en “Evil Is Forever”. De band blijft maar inspiratie putten uit het werk van Dio en dat heeft alwéér geresulteerd in een uurtje aan nieuwe composities.

En om eerlijk te zijn, óók “Astralism” luistert weer heerlijk weg. Dit is in bijna elk opzicht (productie, gitaarklank, riffs, zang, opbouw nummers, sfeer,..) weer meer van hetzelfde, maar toch weet de band verrassend genoeg de ouderwetse muziek fris te houden. De nieuwe songs zijn deze keer wel een stukje sneller en harder, en tekstueel wordt er wat meer variatie (boeken, films, geschiedenis, politiek, droge humor,..) aan de dag gelegd.

Waarom valt de beoordeling deze keer enkele punten lager uit? De verrassing is er inmiddels af en er staan deze keer ook geen echte klappers als “Cloudbreaker”, “Man On The Rock” en “Time To Rock” op het album. Binnenkort zullen deze sympathieke Zweden sterk aan naamsbekendheid winnen, want ze hebben de eer om te openen op de komende Blind Guardian tour. Het is hun gegund.

Tracklist:
1. EVP
2. Black Rain
3. London Caves
4. From Satan With Love
5. Fire In Our House
6. Israel
7. Raiders Of The Ark
8. Tears From A Titan
9. Oliver Twist
10. Vendetta
11. The Green Mile
12. In Rock We Trust
13. Apocalypse Revealed

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 maart 2006

Koop dit album in

Meer Astral Doors:

[ Terug naar de Album Reviews ]