Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Machina - Dark Age Digital
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Machina - Dark Age Digital
Machina beweert geïnspireerd te zijn door Judas Priest, maar wil (uiteraard) niet alleen kopiëren maar ook innoveren. Het solide resultaat zouden we, ínclusief 'Real Priest Magic', op hun eerste mini-cd "Dark Age Digital" moeten horen. Het metaalwerk van de Priest zal zeker in de muziek verwerkt zijn, maar dan wel verstopt in een dikke laag smooth melodieus plastic, uitgevoerd in Fins donkerblauw (waarom is het dat er zoveel hoezen in dit genre donkerblauw gekleurd zijn?). 'Real Priest Magic' is toch wel wat rauwer dan de nette en gelikte melometal die Machina speelt.

"Dark Age Digital" is een schijfje vol singlekandidaten, alsof de band zich met ieder nummer probeert te overtreffen in geliktheid en aanstekelijkheid. Daar is wel iets bij opgeofferd of domweg vergeten: de innovatie. Of het nu goed klinkt of niet, vergeleken bij de composities van Machina zou Primal Fear een doorbaak op het gebied van muziekbeleving zijn. (Niets ten nadele van die band overigens, maar dat ook Primal Fear ver van vernieuwend is kun je geen verrassing noemen). Het is het enige mankement, want zang, productie en uitvoering zijn érg goed en dito indrukwekkend.

"PARENTAL ADVISORY - EXPLICIT CONTENT". Het onnozele logootje dat zoveel 'extreme' albums siert vinden we ook terug in het artwork van "Dark Age Digital". Totaal onzinnig, want zowel tekstueel als muzikaal is er niets obsceens terug te vinden. Of je moet je aan toegankelijke en gelikte metal storen natuurlijk.

Tracklist:
1. A Light In The Dark
2. Against The Time
3. Absence Of Light
4. War Is Alive
5. Machinery
6. The Menace

Score: 70 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 31 januari 2006

Koop dit album in

Meer Machina:

[ Terug naar de Album Reviews ]