Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Trendkill - No Longer Buried
Jaar van release: 2005
Label: Regain Records
Trendkill - No Longer Buried
Je zou van een band met de naam Trendkill verwachten dat men met iets heel origineels komt boven drijven. Muziek die origineel en doordacht is, muziek die geen enkele andere band maakt of die pas gingen maken nadat ze jouw band gehoord hadden en die zo gaaf vonden. Muziek die uniek is. Voorbeelden hiervan zijn Tool en Rammstein. Misschien waren zij niet de bedenkers van de muziek die ze maken, maar dan zeker wel de besten.

Waarschijnlijk is dit toch iets te veel gevraagd van het merendeel van de muzikanten die heden ten dagen op deze aardkloot ronddwalen. Ook voor Trendkill. Zij maken juist het soort metal dat momenteel misschien wel de grootste populariteit geniet: metalcore.

Allereerst moet je dit Zweedse vijftal niet verwarren met gelijknamige bands uit Florida of New England. Je kan je afvragen of het dragen van de naam Trendkill opzich al geen trend is, maar dat ter zijde. Metalcore dus. Met een twist, dat wel. Men laat op hun debuut ‘No Longer Buried’ namelijk een flinke dosis thrash-invloeden doorschijnen, waardoor het geheel wat zwaarder klinkt en zodoende zich van de Amerikaanse collega’s weet te onderscheiden. Naast dat valt er eigenlijk weinig te melden. De riffs zijn al wel vaker gebruikt en ook die typische metalcore zang kennen we nu wel.

Ook deze heren verrassen dus niet met een spectaculaire release die elke liefhebber in huis zou moeten halen. Toch is ‘No Longer Buried’ een plaat die zo nu en dan de weg naar mijn cd-speler zal maken. Hij klinkt verzorgd en ook productioneel valt er niks op aan te merken. Jammer alleen dat Trendkill trendvolgers zijn in plaats van trendsetters. Metalcore dus. Met een twist.

Tracklist:
1. Jugde Me Now
2. Dedication
3. Timeless Quality
4. Break The Silence
5. One Step Closer
6. Walking Dead
7. Headshot
8. From The Beginning
9. Nothing For Granted

Score: 66 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 9 december 2005

Koop dit album in

Meer Trendkill:

[ Terug naar de Album Reviews ]