Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-02-2020

Skumring - Der Glemte Tider
Jaar van release: 2005
Label: Aftermath Music
Skumring - Der Glemte Tider
Een band oprichten en twee maanden later al een goed klinkende demo opnemen, dat kan alleen in Scandinavië. Platenfirma Aftermath Music vond de demo zo geslaagd dat ze het geheel hebben geremastered en er duizend exemplaren van hebben gedrukt. Het oog wil ook wat meer dan een lelijk uitziende demo en dus is het artwork verzorgd door Trine og Kim, die eerder werkte voor onder meer Arcturus, Ulver en Solefald. Deze deal is niet geheel onterecht want ‘Der Glemte Tider’ maakt een goede indruk. Skumring biedt ons drie lange doomescapades aan die toch erg toegankelijk zijn.

De melodieuze doom houdt het muzikaal tussen de oude My Dying Bride en Shape Of Despair en de verrassing zit dan ook in de zang. Geen grunts, geen koor maar enkel een braaf zingende mevrouw. Stel dat je bij een rustig meertje ligt en staart naar het lichtjes bewegende water en je voelt je lichamelijk en geestelijk tot totale rust komen. Zo’n aangenaam effect krijg je vooral van het achttien minuten durende titelnummer.

Deze demo is geslaagd maar echt bijzonder is het zeker niet. Skumring is vooral een collectief dat we in de gaten moeten houden en als ze hun geluid wat rijker maken én wat meer fantasie gebruiken én wat meer durf aan de dag leggen én als Cecilie wat avontuurlijker gaat zingen, dan zal het pas genieten worden.

Tracklist:
1. Søvn
2. De Glemte Tider
3. Forførelse I Natten

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 november 2005

Koop dit album in

Meer Skumring:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Skumring - Der Glemte Tider
Reactie van Daray op 25-11-2005 om 13:21u
Score: 90 / 100

meesterlijk demo schijfje, de vergelijking vind ik wat slecht eigenlijk maar verder wel een aardige review, samen met the mist and the morning dew de meest veelbolevende atmo doom band die ik heb gehoord