Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Gorefest - La Muerte
Jaar van release: 2005
Label: Nuclear Blast Records
Gorefest - La Muerte
El Renacimiento - "The Fest Is Back!!!!" viel in 2004 te lezen op vele messageboards, in nieuwsbrieven, op ezines, in tijdschriften. Na een afwezigheid van zes jaar duikt een van Neerlands meest bekende death metalbands weer op. Hoewel de feiten niet direct keiharde death metal beloofden - het laatste album was een soort ode aan stonerrock, zanger Jan-Chris de Koeijer's nieuwe band droeg de naam "Cold Pop Culture", gitarist Boudewijn Bonebakker leek zijn interesse in metal compleet kwijt te zijn en drummer Ed Warby was sindsdien voornamelijk te horen op progrockalbums - werd er toch heel wat van Gorefest verwacht. Tot en met een terugkeer naar de hoogtijdagen van "False" aan toe. Nu is er "La Muerte".

La Muerte - Gorefest ìs terug met een metalalbum. Wat heet, een "For The Masses" is wat je op het album "Erase" zou verwachten. Snel en dynamisch, vol harde riffs met een ruw melodieus randje en de unieke donderende vocalen van JC. Veel tracks op La Muerte voldoen aan de verwachting die "For The Masses heeft" geschapen. "Malicious Intent" is al net zo snel, terwijl "You Could Make Me Kill" meer opvalt door de algehele, meer melodieuze, inslag. Ook mid-tempo maakt Gorefest een goede sier, getuige "The Call" en het met "Soul Survivor"-achtige solo's doorspekte "Man To Fall". Ook de vette mix van Tue Madsen ontgaat de luisteraar niet als zijnde erg goed.

Pure death metal is echter niet het enige waar Gorefest goed in is. Het onheil voorspellende intro van "Rogue State" ontaardt niet in een extreme riff-orgie, maar is boodschapper van een nummer met invloeden die we ook al hoorden op "Chapter 13". Stoner rock, wat fluisterende vocalen, en gierende solo's. Tegen het einde horen we dan toch nog de verwachte dubbele bass.

La Conclusión - "La Muerte" is een erg sterk album waarop alle stijlen die Gorefest nu gehanteerd heeft uitstekend samenkomen, inclusief het moderne tintje van "Chapter 13". Dat kan wel resulteren in de conclusie dat "La Muerte" een zwak album is, omdat alles al eens eerder is gehoord. Dit is niet het concurrentievernietigende en baanbrekende product geworden waar veel mensen op gehoopt hadden, maar de band heeft ook geen moment te kennen gegeven een nieuwe revolutie te willen ontketenen. Aan wie daar toch op hoopt: in 's bands vorig leven was het ook niet in één keer raak.

Wat is nu de echte conclusie? "La Muerte" is goed, erg goed. Nu maar hopen dat de band niet weer voortijdig de geest geeft.

Tracklist:
1. For The Masses
2. When The Dead Walk The Earth
3. You Could Make Me Kill
4. Malicious Intent
5. Rogue State
6. The Call
7. Of Death And Chaos
8. Exorcism
9. Man To Fall
10. The New Gods
11. 'till Fingers Bleed
12. La Muerte

To whom it may concern: "El Renacimiento" betekent "de hergeboorte", "La Muerte" is "de dood" en "La Conclusión" is gelijk aan "de conclusie". Dit alles in het Spaans.

Score: 89 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 10 november 2005

Koop dit album in

Meer Gorefest:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Gorefest - La Muerte
Reactie van Terrorizer op 11-11-2005 om 17:24u
Score: 85 / 100

Een superalbum! Gorefest is zeker terug! Vooral de opener For The Masses vind ik super!

Gorefest - La Muerte
Reactie van Een_Metalfan op 11-11-2005 om 19:33u

Dit is niet de plaat die ik wil horen van gorefest,jan chris moet gewoon weer die ouwe grunt gebruiken,want deze grunt vind ik niet gaaf ,het klinkt gewoon niet jammer jammer,ik verlang echt weer naar mindlossen false,niet dat ik dit bagger vindt,want live vind ik ze super en ik zal binnenkort ook gauw naar 1 van hun concerten gaan.

Gorefest - La Muerte
Reactie van lagae jeroen op 25-01-2006 om 11:46u
Score: 86 / 100

goed album. Soms wat eentonig maar nog steeds een zeer goede plaat!!

Gorefest - La Muerte
Reactie van jeroenie!!! op 29-03-2006 om 15:30u
Score: 90 / 100

Prachtige plaat!!! Ik had al eerder liedjes van Gorefest gehoord maar ik vond het maar nix... Toen ik op een demo cd'tje

Gorefest - La Muerte
Reactie van mug op 09-06-2007 om 15:06u
Score: 90 / 100

let op!!!!!!!rise to ruin,cd van het jaar,wat een knaller weer.