Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Ceremony Of Opposites - The Fear Within
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Ceremony Of Opposites - The Fear Within
De meest geslaagde demo's komen van bands die veel live gespeeld hebben of waarvan de leden uit allerlei gerenommeerde bands komen. Betreffende Ceremony Of Opposites gaat niets van dat al op. Dat wil zeggen, niet veel verder dan een drietal kleine showtjes en een gitarist die ooit samengespeeld heeft met bandleden uit Green Lizard, Up The Irons en Within Temptation. De onverwachte wending in dit verhaal is dat Ceremony Of Opposites tch een heel geslaagde demo heeft gefabriceerd.

Op "The Fear Within" blijkt een mengeling van licht behoorlijk melodieuze doom en al even melodieuze death te staan, zonder een duidelijke grens te stellen. Daarom ook verschilt het felle titelnummer enorm met het meer melancholische doom-epos "The King's March" en kan "Scars Of The Past" ng melodieuzer uitbarsten dan het van blastbeats voorziene "False Believes". Hoewel, demo... Het geluid is goed genoeg om door te gaan voor mini-cd. Extreem helder en een goede verhouding tussen de verschillende instrumenten.

Zang komt in de smaken scream, grunt en clean, allen mannelijk. Hier op "The Fear Within" is van het eerste te weinig en kan van het laatste gezegd worden dat niet iedereen dat even goed zal waarderen. Toch een verrassend sterke demo van een in deze opzet behoorlijk nieuwe band. Daar mag meer van komen.

Tracklist:
1. Victory And Defeat (Intro)
2. The King's March
3. Burning For Eternity
4. Scars Of The Past
5. False Believes
6. The Fear Within

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 3 november 2005

Meer Ceremony Of Opposites:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van As op 08-11-2005 om 10:51u
Score: 80 / 100

Hey Bob, Thx voor de toffe recensie, ik wil alleen even iets op helderen.. Ik (As, de bassiste EN mede grunter) ben dus geen man ;) Greetz AS.

Reactie van Bob op 13-11-2005 om 12:38u

Excuus! Ik dacht ergens op de site te lezen dat je gestopt was met grunten.

Reactie van m4ggot op 20-02-2006 om 20:35u

volledige demo nog niet gehoord; wel de twee downloadbare liedjes. Goed werk^^, vooral de cleane zang.

Reactie van m4ggot op 20-02-2006 om 21:24u

volledige demo nog niet gehoord; wel de twee downloadbare liedjes. Goed werk^^, vooral de cleane zang.