Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Peter And The Test Tube Babies - A Foot Full Of Bullets
Jaar van release: 2005
Label: Locomotive Music
Peter And The Test Tube Babies - A Foot Full Of Bullets
Met enkele ups maar vooral veel downs probeert de punker Peter met zijn Test Tube Babies al 27 jaar te overleven. Uitgezonderd enkele cultsingles en meezingklassiekers als ‘Banned From The Pubs’ en ‘Run Like Hell’ heeft het kwartet uit Brigthon nooit een stempel kunnen drukken op het invloedrijke Engelse punkgeluid.

Het nieuwe ‘A Foot Full Of Bullets’ zou zo in 1979 kunnen geschreven en opgenomen zijn. De productie is simpel, de muzikanten spelen na bijna dertig jaar ervaring nog onstrak (een prestatie op zich) en het nieuwe materiaal stelt niet veel voor. Naast walgelijke songs als ‘Ye Olde Pub Rocker’ en het titelnummer vermengen ze de helft van het materiaal nog met westernfilm geluidjes. Pijnlijk. Gelukkig zorgen het ietwat onnozele ‘My Unlucky Day’ (intro is het betekende trouwlied, snap je de grap?) en het sentimentele voetbalnummer ‘Smiling Through The Tears’ nog voor een glimlach.

De vier oude lullen-twee verkleed als cowboy, de andere als gangster en indiaan-willen oude tijden doen herleven maar dat gaat gewoon niet. They Still Love The Pub waar ze vast nog legendes zijn maar als ze enige zelfkennis hebben, moeten ze toch realiseren dat een vreselijk vals gezongen ballade ‘All About Love’ echt een draak van een compositie is. Triest.

Tracklist:
1. My Unlucky Day
2. Driven To Beers
3. Minor Celebrity
4. Ye Olde Pub Rocker
5. Haves And Have Nots
6. Smiling Through The Tears
7. Foot Full Of Bullets
8. The Mistress
9. Distorted View
10. Still Love The Pub 5.
11. Traffic Jam Man
12. All About Love

Score: 50 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 oktober 2005

Koop dit album in

Meer Peter And The Test Tube Babies:

[ Terug naar de Album Reviews ]