Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

The Bronx Casket Co. - Hellectric
Jaar van release: 2005
Label: Regain Records
The Bronx Casket Co. - Hellectric
Deze supergroep bestaat uit DD Verni (Overkill), Jack Frost (ex-Savatage, Metallium, Seven Witches), Myke Hidious (ex-Misfits), Tim Mallare (Overkill, M.O.D.) en Charlie Calv. Deze laatste is de minst bekende muzikant, maar is de belangrijkste schakel in dit opmerkelijke gezelschap want met zijn toetsenwerk drukt hij een zeer grote stempel op het geluid van The Bronx Casket Co. Hij is alomtegenwoordig en klinkt heel afwisselend. My First Keyboard kinderachtige geluidjes worden afgewisseld met mooi pianowerk en af en toe klinkt zijn laag-op-laag plamuurwerk alsof er twaalf beiaarden en dertien kerkorgels worden mishandeld. Hij heeft wel, het moet niet gekker worden, hulp gekregen van Symphony X-gitaarvirtuoos Michael Romeo.

‘Hellectric’ is alweer het derde album van deze grafdelvers waar we vier jaar op hebben moeten wachten. Ik zal al direct verklappen dat dit de beste en meest commerciële plaat tot nu toe is. De gothicdoomrock (zou je niet verwachten met de thrash, punk en heavymetal roots van de bandleden) met metalminded powerchords is te omschrijven als een geniale up-tempo poppy-versie van Type O Negative en is gewoonweg ‘cool’. Ik had nooit gedacht dat ik deze vervelende Engelse term ooit zou gebruiken in een recensie maar er is gewoon geen ontkomen aan. Ik voel me zelfs schuldig dat ik dit album moet afdraaien in een saaie Kenwood cd-speler. Dat verdient ‘Hellectric’ helemaal niet.

Dit plaatje heeft de mogelijkheid om de minst aantrekkelijke alternatieve dansclub om te toveren in de meest exclusieve succesvolle tent waar er enkel drankjes worden gedronken die doen denken aan kleurrijke kunstwerken. En dat allemaal voor een euro of vijftien! Klapper op de vuurpijl is een sublieme versie van de Lynryd Skynryd klassieker ‘Free Bird’. Jaja, dit is eindejaarslijstjemateriaal.

Tracklist:
1. Little Dead Girl
2. Everything I Got
3. Dream Of Angels
4. Sherimoon
5. Bleed With Me
6. Motorcrypt
7. Let My People Go
8. Free Bird
9. In My Skin
10. Can’t Stop The Rain
11. Mortician’s Lullaby
12. Live For Death

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 oktober 2005

Koop dit album in

Meer The Bronx Casket Co.:

[ Terug naar de Album Reviews ]