Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Doomfoxx - Doomfoxx
Jaar van release: 2005
Label: Armageddon Music
Doomfoxx - Doomfoxx
De artiesten-vestigingsmaatschappij Armageddon Music ziet het potentieel van Doomfoxx wel in. Ze mochten dit jaar drie (!) keer aantreden op Wacken Open Air (Jim Beam Stage, True Metal Stage en backstage), gaan binnenkort voor de tweede keer op Europese tournee en ze zitten op het moment dat ik dit typ in Australië. Niet zo gek dat ze gaarne daar willen spelen, want daar komen hun inspiratiebronnen AC/DC en Rose Tattoo uiteindelijk toch vandaan.

Als de ultieme coverband Action In DC eigen materiaal zou schrijven dan zal het exact klinken als bijvoorbeeld de eerste single ‘Piece Of Me’. Laat dit nummer horen aan je vrienden met de boodschap ‘dit is een teruggevonden onbekende song van Angus and gang’ en iedereen zal het geloven. Naar mate de plaat vordert (vooral nummertje 6 tot 10), horen we plots Amerikaanse rockinvloeden. Dit plaatje is dus een trip in de tijd en enkel het zinnetje ‘she called me up on my mobilephone’ verwijst dat dit schijfje niet in de 70’s of 80’s is opgenomen.

De bandnaam is trouwens ontleed aan het werk van de schrijver Iceberg Slim. Deze pooier schreef geschiedenis met de legendarische roman Pimp die ik vroeger als achttienjarige nog verplicht op school heb moeten lezen. Een indrukwekkende aanrader voor iedereen die gelooft dat het pooierberoep gezellig is. Als je dat grauwe boek uitgelezen hebt, dan raad ik je dit titelloze album aan als ontspanning.

Tracklist:
1. Pure Platinum
2. Piece Of Me
3. Look Ma No Hands
4. Boyfriend
5. My Beautiful Friends
6. Shoolboy Adonis
7. Ginger Rose
8. Sweetheart Of The Troops
9. Drugs
10. Abandon All Hope
11. Girls Like You
12. Rock ‘n’ Roll Show

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 oktober 2005

Koop dit album in

Meer Doomfoxx:

[ Terug naar de Album Reviews ]