Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

MonkeyRAM - Demo
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
MonkeyRAM - Demo
Hun moeders draaien hun demo met plezier. Ze genieten van Tool. Ze hebben een hekel aan volkszangers. Ze vinden optreden beter dan seks en ze willen wel eens schitteren op Lowlands. Ze spelen herkenbare energieke rock en wonnen onlangs de Grote Prijs van Lutjebroek. Maar genoeg small talk.

Opener ‘Bleed’ begint lekker dwars maar het geheel had zeker nog wel wat uitgediept kunnen worden. Als ik achter de schrijftafel zat, had ik het beginzangstuk als een mantra laten herhalen om daarna productioneel de schuiven volledig open te zetten. De dynamiek, die zeker aanwezig is, wordt nu maar voor 80 procent benut. Als ze dit live nog wat scherper kunnen afleveren, hebben ze een eerste hitje binnen. ‘Gutter Flower’ is een ietwat saaiere variatie op de opener en met wat meer venijn zou het toch een aardig liedje zijn. Het sterkste nummer wordt echter tot het einde bewaard. ‘Shut Up’ doet me denken aan Life Of Agony en moet tijdens optredens wel tot publiekinteractie leiden.

Een vermakelijke demo en met wat extra hulp zit er nog toekomst in MonkeyRAM. En dat ondanks hun vreselijke bandnaam en afgrijselijke demohoes.

Tracklist:
1. Bleed
2. Gutterflower
3. Shut up!

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 mei 2005

Meer MonkeyRAM:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bob op 12-05-2005 om 10:25u

Enkhuizers? Verrek, nog nooit van gehoord.