Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Bloodride - Bloodridden Disease
Jaar van release: 2005
Label: Eigen Beheer
Bloodride - Bloodridden Disease
Bent u een liefhebber van Testament, Dark Angel, Exodus, Sacrifice, Kreator, Death Angel, Metallica, Voivod, Anthrax, Death, Sodom, Sepultura en Megadeth? Verlangt u terug naar de tijd toen thrash de extreemste muziek op deze aardkloot was? Geniet dan van Bloodride!

Ja, het bijgesloten A4’tje bij ‘Bloodridden Disease’ overdrijft wel heel erg. Op deze mini cd passeren links en rechts nog wel een leuke thrash riffs en het spelplezier straalt er vanaf. Alleen zijn de heren vergeten om goede liedjes te schrijven. ‘Killing The Silence’ is nog een verdienstelijke poging (hoewel een derderangs Sherlock Holmes bemerkt dat er diefstal is gepleegd) maar de overige melodietjes weten me niet te raken.

De Finnen maken duidelijk muziek waar ze mee opgevoed zijn maar ik zou mijn euro’s niet verspillen aan ‘Bloodridden Disease’. Dit is enkel geschikt voor de meest fanatieke thrashfan waarvoor het niet uitmaakt wat er juist geserveerd wordt, zolang het maar thrashy klinkt. Neen, dan luister ik nog liever naar een b-kantje van Testament, Dark Angel, Exodus, Sacrifice, Kreator, Death Angel, Metallica, Voivod, Anthrax, Death, Sodom, Sepultura of Megadeth. Op de webstek kan u trouwens lezen aan welke ziektes de heren lijden. Finse humor op zijn best.

Tracklist:
1. The Arrival
2. Killing The Silence
3. Iced Ground
4. Reckoning Day
5. Forbid
6. King Of Pain

Score: 60 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 mei 2005

Koop dit album in

Meer Bloodride:

[ Terug naar de Album Reviews ]