Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Chain Reaction - Open Your Eyes
Jaar van release: 2004
Label: Eigen beheer

Chain Reaction - Open Your Eyes

Deze Limburgse, 4 koppige nu-metal band bestaat sinds 2003 en heeft vorig jaar (2004 dus) de demo ‘Open Your Eyes’ uitgebracht waarop 3 tracks staan.

Het eerste nummer Warning heeft een lange intro waarna het om slaat naar een spring nummer met een catchy refrein. Nu-metal dus. De zanger rapt en wisselt dit af met schreeuwen en dat klinkt okay, het past bij de muziek. Zingen, zoals in het refrein, gaat ‘m wel wat slechter af.

Kick You Down Below begint met een grappig basloopje en het ontwikkelt zich in een lekker nummer waarin natuurlijk veel gewisseld wordt tussen harde en zachte passages. Afsluiter Erase The Pain is het minst boeiende nummer.

De bandleden zijn nog vrij jong en dat is te horen. Hier en daar klinkt het een beetje alsof ze hun instrumenten nog niet helemaal beheersen en het is niet helemaal strak. Volgens mij zijn ze zich nog flink aan het ontwikkelen en nog op zoek naar een eigen geluid. Als ze een beetje afstappen van de vele nu-metal cliché’s en veel ervaring op doen komen ze vast een heel eind.

Voor een demo om optredens te regelen is Open Your Eyes goed genoeg. De samples van de nieuwe demo zijn al te beluisteren op hun site, en dat belooft al een stap in de goede richting, het klinkt in elk geval een stuk strakker en iets origineler.

Score: 70 / 100

Reviewer: Marlou
Toegevoegd: 10 februari 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]