Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Inactive Messiah - Inactive Messiah
Jaar van release: 2005
Label: Black Lotus Records
Inactive Messiah - Inactive Messiah
Inactive Messiah speelt moderne, groovende metal die stilistisch meer naar de liga van crossover-bands van begin jaren ’90 neigt dan wat men onder nu-metal verstaat.

Het zestal poogt zich van de middelmaat te onderscheiden door het toevoegen van wat elektronische tintjes en het gebruik van keyboards en agressieve gruntvocalen. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal wel aardig, maar halverwege het album slaat bij mij de verveling toe en kom ik tot de conclusie dat deze band maar weinig toe te voegen heeft aan het geijkte genre. En daar kan zelfs de medewerking van ex-leden van Septic Flesh geen verandering in brengen.

Van de vocalen is weinig te verstaan, maar wat ik van de teksten op heb kunnen vangen komt niet bepaald intrigerend over. “Motherfucker! Cocksucker! Motherfucker! Cocksucker!”, kom op zeg. De tijd dat ik dat soort termen cool vond is reeds bedolven onder dertien jaar geestelijke ontwikkeling. En nu ik het toch over de vocalen heb: deze vormen zonder meer het zwakste aspect van de sound.
Verder klinkt de muziek wel aardig. Herhaaldelijk komen er vette riffjes voorbij en de Finnvox-productie mag er zijn. Nummers als Give Me All en Hate In Me rocken gewoon lekker en de drumster heeft op enkele foto’s wel een leuk koppie.

Echt slecht valt het album niet te noemen, en ik twijfel er niet aan dat deze band in Griekenland goed zal scoren. Maar bij deze nuchtere Hollandse ijzervreter klinkt Inactive Messiah vooral vrij onopvallend en doorsnee in de oren.

Tracklist:
1. T.C.D.D.
2. Give Me All
3. Mind Trap
4. Building Your God
5. Hate In Me
6. Blossom of Paranoia
7. Tell Me One Reason
8. Shut the Fuck Up
9. Back to Life / Memories
10. Marble Smiling Face

Score: 58 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 26 januari 2005

Koop dit album in

Meer Inactive Messiah:

[ Terug naar de Album Reviews ]