Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

God Dethroned - Bloody Blasphemy
Jaar van release: 1999
Label: Metal Blade Records
God Dethroned - Bloody Blasphemy
Aangezien deze geweldige schijf aan vaderlands zwaar metaal nog niet besproken is leek mij dat eens hoogste tijd. Met Bloody Blasphemy heeft God Dethroned een werk afgeleverd waarmee zij wederom hun status als aanvoerders van de Nederlandse death metal onder bewijs stellen.

Na de kwaadaardige intro barst het nummer The Serpent King op volle snelheid los. Extreme agressie wordt in dit nummer verweven met atmosferische elementen zoals de deels cleane zang in het refrein. Ook nummers als Under the golden Wings of Death en Boiling Blood zullen menig Jehova's getuige bij je deur kunnen weghouden. Met Soul Capture 1562 wordt middenin het album het perfecte rustpunt ingebouwd. Dit nummer is een episch voortslepend nummer met weinig blastpartijen, maar des te meer sfeervolle passages.

De sfeer wordt door God Dethroned sowieso sterk vastgehouden doordat zij de nodige melodische passages inbouwen en dat de cd dus niet tot alleen bruut ragwerk vervalt (iets wat natuurlijk bij veel bands ook zijn charme heeft). De vocalen van zanger/gitarist Henri Sattler klinken weer als een demon die zijn legers vanuit de hel opmaakt voor een allesvernietigende slag.

Het imago van God Dethroned is voor mij altijd een beetje over the top geweest (iets wat ze bij latere albums gelukkig afgezwakt hebben) maar om bassist Beef nou ‘Future Assasin of Pope Johannes Paulus II’ te noemen en ander kinderachtig geblaat is wellicht niet aan iedereen besteedt. Dit doet echter gelukkig geen afbreuk aan de kwaliteit van deze schijf; Bloody Blasphemy maait om zich heen als een vernietigende wervelstorm uit de krochten van de hel en hoort in het cd-rek van iedere liefhebber van death/blackmetal te staan.

Tracklist:
1. Serpent King
2. Nocturnal
3. The Execution Protocol
4. Boiling Blood
5. A View of Ages
6. Soul Capture 1562
7. Under the Golden Wings of Death
8. Firebreath
9. Bloody Blasphemy

Score: 93 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 24 december 2004

Koop dit album in

Meer God Dethroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

God Dethroned - Bloody Blasphemy
Reactie van boris op 04-01-2005 om 18:58u

Geinig plaatje......KEEP THE SOUL ALIVE!!!!!!!!!!!!!!!!

God Dethroned - Bloody Blasphemy
Reactie van FOTD op 19-01-2005 om 13:59u

Oh, daar hebben we er weer zo een...."Keep the soul alive...". Stakker. Maar inderdaad, zeer gave plaat van God Dethroned. Vooral The Serpent King rost de pannen van het dak!

God Dethroned - Bloody Blasphemy
Reactie van FOTD op 25-02-2005 om 16:24u

overigens nam ik het niet serieus

God Dethroned - Bloody Blasphemy
Reactie van boris op 30-03-2005 om 10:53u

Volgens mij wel hoor...

God Dethroned - Bloody Blasphemy
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 11:21u
Score: 100 / 100

ik geef haast nooit 100maar dit abum heeft echt alles dit is echt een topper en een must have cd gwn zalig op de heruitgave staat ook the christhunt en dat is ook wel mooi meegenome