Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Koroded - The Absurd Beauty of Being Alone
Jaar van release: 2004
Label: Silverdust Records
Koroded - The Absurd Beauty of Being Alone
Koroded had ik in een lokaal café als voorprogramma van Hatesphere gezien en was toen zeer onder de indruk van deze band. De sound van Koroded is menging van agressie en schone melodie. Machine Head meets Atreyu vond ik wel passend voor hun stijl. Ik heb bij het net genoemde concert toen ook hun mini-cd ‘The absurd beauty of being alone’ gekocht. Door de hoge kwaliteit van deze mini vroeg ik me toch wel af waarom deze band nog geen grotere bekendheid had. Dit gaat nu hopelijk veranderen daar de band een contract heeft bij het label Silverdust records. Het label heeft ‘The absurd beauty of being alone’ opnieuw uitgebracht maar nu als volledige cd. Op de cd staan zowel de volledige mini als oudere tracks van Koroded die deels nieuw zijn opgenomen.

Het sterke punt bij Koroded is de sterke dynamiek tussen bruut (soms bijna op Zweedse stijl) beuken en zwaar melodische stukken. Men merkt hierbij ook dat zanger Jan Röder een ontzettend groot stembereik heeft. Van agressieve krijsen en grunts (wat live overigens beter uit de verf komt dan op cd) tot een emotionele cleane stem (die overigens nooit zeikerig of pathetisch klinkt). Ook is er een sterke groove over het hele album te merken dankzij de sterke riffs van Andreas Leifeld en de afwisselende drums van Ben Overmann.

Je kan op deze cd duidelijk zien dat Koroded een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. De oudere nummers zitten al heel goed in mekaar maar de nummers van de mini-cd overtreffen deze nogmaals moeiteloos. Waar je bij de oudere nummers nog goed de inspiratiebands van Koroded hoort doorschemeren heeft de band bij het nieuwe werk een veel persoonlijkere stijl ontwikkeld.

‘The absurd beauty of being alone’ is werkelijk een zeer sterke cd die ik iedereen kan aanraden die een beetje open staat voor wat modernere vormen van metal en niet vies is van melodie en groove. De cd zal in Nederland wellicht er moeilijk te krijgen zijn maar deze is ook via de website van de band te bestellen.

Tracklist:
1. Blowback
2. Unbreakable
3. Taboba
4. Infestatio
5. Crisis
6. Choke on you
7. Slice my skin
8. Move on
9. In the name of…
10. Flatline
11. Words are spoken

Score: 85 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 23 november 2004

Meer Koroded:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.