Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Rage - From The Cradle To The Stage (cd/dvd)
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
Rage - From The Cradle To The Stage (cd/dvd)
"Laten we nog eens een live album opnemen, de vorige is per slot van rekening al weer even geleden." Dat is wat Peavy gedacht moet hebben toen hij de mogelijkheden bekeek voor een 20e verjaardag. En zo geschiedde het: Rage nam begin dit jaar in Duitsland ruim twee uur aan live materiaal op, wat nu op cd en dvd verschenen is. Beide los verkrijgbaar, maar ook samen.

Opvallend aan dit optreden is dat er vrij veel recent werk op staat. Sommige bands die al 20 jaar meegaan teren veelal op de oude nummers; Rage gelukkig dus niet. Maar natuurlijk ontbreken de klassiekertjes als Don't Fear The Winter en Invisible Horizons niet. Ondanks dat dit niet de best geproduceerde live cd ooit is, is het toch een alleraardigst album. Het geluid is lekker rauw, en heeft een echte live sfeer.

Op de cd versie is het concert verdeeld over twee schijfjes. Op de dvd staat het optreden op disc 1, maar gek genoeg is het nummer Enough Is Enough weggelaten. Disc 2 is gereserveerd voor de diverse videoclips, en een documentaire over de band, met diverse interviews. Bij het zien van de videoclips is goed te zien hoe de band ge-evolueerd is door de jaren heen, en ook hoe heavy metal veranderd is, maar toch ook hetzelfde is gebleven.

Tracklist concert:
1. Orgy Of Destruction (Intro)
2. War Of Worlds
3. Great Old Ones
4. Paint The Devil On The Wall
5. Sent By The Devil
6. Firestorm
7. Down
8. Prayers Of Steel
9. Suicide
10. Days Of December
11. Unity
12. Anarchy (Drum solo)
13. Enough Is Enough (alleen op de cd versie)
14. Invisible Horizons
15. Set This World On Fire
16. Flesh And Blood
17. Rocket Science (Guitar solo)
18. Soundchaser
19. Straight To Hell
20. Back In Time
21. Refuge
22. From The Cradle To The Grave
23. Black In Mind
24. Solitary Man
25. Don't Fear The Winter
26. All I Want
27. Higher Than The Sky

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 15 november 2004

Koop dit album in

Meer Rage:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rage - From The Cradle To The Stage (cd/dvd)
Reactie van Old Motorheadbanger op 16-11-2004 om 17:01u
Score: 89 / 100

11 puntjes min omdat je op een 20ste verjaardag ook aan de fans van het eerste uur moet denken. Zonder hen was het allang voorbij . Reign of fear, perfect man en de Avengers vond ik altijd al heersch. Maar het latere werk is ook vet. Doe maar 20 jaar bij. Ik zag ze ook live als ze nog speelden onder de naam Avenger. Dergelijke reviews doe mij beseffen dat ik een ouwe zak wordt.