Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Axel Rudi Pell - The Ballads III
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
Axel Rudi Pell - The Ballads III
Soms voel ik me net een nieuwslezer die oud nieuws voor z'n neus krijgt tijdens de uitzending. Mond- en klauwzeer halveert de Friese bevolking, Amerika valt een kamelenland binnen, Maxima is gaan shoppen bij Scheer en Foppen, en hardrock gitarist Axel Rudi Pell brengt een degelijke balladcompilatie op de markt.

Pell's neoklassieke rock moet het meer hebben van degelijkheid dan vernieuwing, dat is iets wat deze derde verzameling ballads wel duidelijk maakt. De laatste drie albums "Kings And Queens", "Shadow Zone" en "The Masquerade Ball" staan centraal, aangevuld met min of meer nieuwe nummers. Als je de Rainbow cover "The Temple Of The King", de acoustisch heropgenomen ode aan de Hells Angels "Forever Angel" en de enige nieuwe, typische Axel Rudi Pell track "Don't Say Goodbye" zo wil noemen.

Dat de herhalingsfactor hoog is maakt nog geen problemen. Zolang zanger Johnny Gioeli zijn noten blijft halen en Pell geen rare fratsen uithaalt met zijn gitaar zal het de gesettelde veertiger met roots in de jaren tachtig een worst zijn. Die neemt op vrijdagavond nog een slok gerstenat en denkt met weemoed terug aan betere tijden terwijl hij het volume nog wat opschroeft. Ik zou er zelf haast bij gaan zitten.

Tracklist:
1. Don`t Say Goodbye
2. Forever Angel (acoustic)
3. The Temple Of The King
4. Heartbreaker
5. The Line
6. Sea Of Evil
7. The Curse Of The Chains
8. All The Rest Of My Life
9. Forever Angel
10. The Temple Of The Holy
11. Under The Gun

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 27 oktober 2004

Koop dit album in

Meer Axel Rudi Pell:

[ Terug naar de Album Reviews ]