Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Krisiun - Bloodshed
Jaar van release: 2004
Label: Century Media Records
Krisiun - Bloodshed
Ik hoor je al denken: heeft Krisiun alweer een nieuw album uit? Daar wist ik niets van! Het antwoord op die vraag is ja en nee. Bloodshed is feitelijk niets meer dan een tussendoortje om de deelname aan de Clash Of The Demigods-toer te rechtvaardigen (de andere deelnemende bands hebben immers ook net een nieuw album uit), maar met 8 nieuwe tracks, een re-release van de zeldzame Unmerciful Order-demo en bijna 41 minuten speeltijd zal het album toch leuk nieuw voer zijn voor de fanatieke Krisiun-fans.

Die fans moeten zich echter wel voorbereiden op een onaangename verrassing. De bio voorspelt al weinig goeds: “100% analog recorded! No digital tricks!”. Voor een brute triggerdeathmetalband als Krisiun betekent dat problemen. Waar het vorige studioalbum, Works Of Carnage, nog klonk als een veldslag in je achtertuin is Bloodshed “gezegend” met een baggergeluid van hier tot Brazilië. Het gitaargeluid is nog wel acceptabel, de zang kun je al wat vraagtekens bijzetten, maar het drumgeluid spant de kroon. Hebben ze Max Kolesne soms op een oude oefenset de plaat laten inspelen? Of heeft de band voor het gemak maar een typmachine ingehuurd? Hoe het ook zij, het doet enorm afbreuk aan een plaat die verder uitstekend te beluisteren is. Want laten we wel wezen, Krisiun schrijft gewoon fantastische nummers die je de hele kamer door beuken, om te eindigen met een gemene trap na in je intieme plek. Het enige wat je nog kunt doen is stamelen, en dat is op Bloodshed niet anders.

Over de toevoeging van de oude demo kan ik kort zijn: het is leuk cultmateriaal, maar klinkt verder nergens naar. Waar in de muziek van Krisiun het brute gitaarwerk van Moises Kolesne een prominente plaats inneemt, lijkt hij op die demo al zijn snaren op dezelfde toonhoogte gestemd te hebben. Je hoort nauwelijks verschillen in de accoorden, zeker niet als Alex Camargo er overheen gaat brullen. Vreemd genoeg is het drumwerk op deze tracks dan wel weer in orde. Hadden ze niet gewoon die drums kunnen sampelen en kopiëren naar de nieuwe nummers?

Tracklist:
1. Slain Fate
2. Ominous
3. Servant Of Emptiness
4. Eons
5. Hateful Nature
6. Visions Beyond
7. Voodoo
8. They Call Me Death
9. Unmerciful Order
10. Crosses Toward Hell
11. Infected Core
12. Outro/MMIV

Score: 70 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 4 oktober 2004

Koop dit album in

Meer Krisiun:

[ Terug naar de Album Reviews ]