Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit de jaren tachtig?

AC/DC - Back In Black
Anthrax - Among The Living
Black Sabbath - Heaven And Hell
Death - Leprosy
Dio - Holy Diver
Exodus - Bonded By Blood
Guns N’ Roses - Appetite For Destruction
Helloween - Keeper Of The Seven Keys Part I
Iron Maiden - Powerslave
Iron Maiden - The Number Of The Beast
Judas Priest - British Steel
Megadeth - Peace Sells… But Who’s Buying?
Mercyful Fate - Don’t Break The Oath
Metallica - Master Of Puppets
Metallica - Ride The Lightning
Morbid Angel - Altars Of Madness
Motörhead - Ace Of Spades
Queensrÿche - Operation: Mindcrime
Rush - Moving Pictures
Savatage - Gutter Ballet
Sepultura - Beneath The Remains
Slayer - Reign In Blood
Testament - The Legacy
Venom - Black Metal
een ander album uit de periode 1980-1989

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 27-08-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Abe Cunningham (Deftones) - 51
  • Rex Brown (Pantera) - 60

Vandaag overleden:
  • Mark Shelton (Manilla Road) - 2018
Review

Encrimson'd - Agrarian Menace
Jaar van release: 2004
Label: eigen beheer
Encrimson'd - Agrarian Menace
Voor zover mij bekend is dit wat vreemd getitelde Agrarian Menace het eerste teken van leven van deze Amerikaanse ‘boerse black metalband’. Bij een term als boerse black metal moet ik onmiddellijk denken aan de Belgen van Lugubrum. In muzikaal opzicht vallen deze twee bands dan ook wel enigszins te vergelijken, hoewel Encrimson’d nog duidelijk de kwaliteit mist om net zulke overtuigende nummers te schrijven. Wat we hier krijgen voorgeschoteld, is bijna vijftig minuten lang vrij rommelige black metal, die weliswaar qua opbouw niet slecht in elkaar steekt, maar ook nog niet geïnspireerd en krachtig genoeg klinkt om zich met de grotere namen in de underground te kunnen meten.

Opener Red Boar Inn Revolt zet al meteen de toon voor de rest van het album. Muzikaal gezien is dit nummer zeker te pruimen: de riffs zitten lekker in elkaar,het drumwerk is ook acceptabel, maar als zanger Chris Danecek zijn schuur opentrekt, krijg ik toch spontaan een gerimpeld voorhoofd. De normale grunts gaan hem nog redelijk af, maar af en toe probeert hij ook een soort geforceerd gekrijs uit zijn stembanden te persen, wat voor gekromde tenen zorgt. Hierdoor worden vrij interessante nummers als de eerder genoemde opener en Old Man jammer genoeg tekort gedaan.

Wellicht dat dit debuutalbum van Encrimson’d dus interessant is voor liefhebbers van Lugubrum en aanverwante black metalbands, maar verder denk ik niet dat erg veel mensen hier iets mee zullen kunnen. Niet dat Agrarian Menace een slecht album is, maar wél nog niet overtuigend genoeg om al potten te kunnen breken. Tel daarbij de bij tijd en wijle ronduit belabberde zang en je houdt een redelijk album over, dat vooral bij black metalpuristen nog wel in smaak zal vallen.

Tracklist:

1. Red Boar Inn Revolt
2. The Piper's Tale
3. Old Man
4. My Feast
5. Amber Shades
6. As Echoes Down Fall

Score: 67 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 17 augustus 2004

Meer Encrimson'd:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.