Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Ayreon - Loser
Jaar van release: 2004
Label: InsideOut Music
Ayreon - Loser
Loser is de tweede single van het nieuwe Ayreon album The Human Equation, wat een maand of twee terug verscheen. Net als op de vorige single, Day Eleven: Love, staan op de Loser single ook weer enkele tracks die niet op het album staan. Ook krijg je weer een code erbij, waarmee je via de Ayreon site nog wat exclusieve dingen kunt downloaden.

Wat maakt deze single interessant? De zogenaamde Star One version van Loser verschilt vooral in het instrumentale deel. Dat is anders dan bij de albumversie. De prog-metal elementen hebben plaats gemaakt voor een wat normalere heavy metal stijl, in de stijl van Lucassen's Star One album.

Naast de titeltrack staan er nog drie acoustische nummers op. Een cover van de Alice Cooper klassieker How You Gonna See Me Now, waarbij Mike Baker de zang voor rekening neemt. Zijn stem doet me toch enigzins denken aan Alice Cooper, en zorgt wel voor een geslaagde cover (al is deze niet helemaal acoustisch, want de gitaarsolo klinkt toch echt als een electrische gitaar). Into The Black Hole is opgenomen tijdens de cd-presentatie in de Stairway To Heaven in Utrecht, ergens in april van dit jaar. Irene Jansen neemt de plaats in van Bruce Dickinson, en zet een erg interessante versie neer. Ze zingt ook de acoustische versie van Castle Hall in, maar die is wat flets. Niet echt spectaculair.

Net als de meeste singles is ook deze vooral interessant voor de fans. Wie Ayreon eens wil uitproberen zou ik toch zijn nieuwste album aanraden.

Tracklist:
1. Loser (Star One version)
2. How You Gonna See Me Now (acoustic cover version)
3. Into The Black Hole (acoustic live version)
4. Castle Hall (acoustic version)

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 20 juli 2004

Koop dit album in

Meer Ayreon:

[ Terug naar de Album Reviews ]