Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Eternalice - Disconnected
Jaar van release: 2021
Label: Eigen Beheer

Eternalice - Disconnected

Het Nederlandse Eternalice zag in 2016 al het levenslicht, maar bracht onlangs pas zijn eerste ep uit. Na een aantal wijzigingen in de line-up bestaat het kwartet tegenwoordig uit gitarist en zanger Nick Diepenbroek, bassist Robin Zinger, gitarist Ferrence Rossier en drummer Ben van Maanen. Het geluid van de band kan het beste omschreven worden als moderne metal gemengd met metalcore en deathmetalinvloeden.

Voor een groep zonder label presenteert Eternalice met Disconnected een aangenaam, onderhoudend product. Het geluid is prima opgenomen en de band laat een puik staaltje songwriting horen. Hierbij verdient vooral het gitaarwerk een pluim. Dit klinkt avontuurlijk, episch en afwisselend met zware riffs die opbouwen tot lekkere uitbraken. Het is de grote smaakmaker van het schijfje. 

De vijf tracks die op Disconnected staan hebben alle een verschillend karakter. Zo balanceert opener Pay With Blood tussen thrash en melodieuze death metal. De vocalen zijn tijdens de coupletten rauw, maar tijdens de refreinen schakelt Diepenbroek over naar melodieuze cleane zang. Opvolger Drowning doet het vervolgens rustiger aan en houdt het tempo laag, terwijl A Light Shrouded In Darkness juist weer de felle kant van de formatie laat horen. Het is echter afsluiter Winter die het meest imponeert. Dit doom-achtige nummer creëert een aangename sfeer en bouwt vervolgens op naar een prima slot.

De kwaliteiten van Eternalice zitten in de opbouw van de nummers en de songstructuren. Tracks gaan verschillende richtingen uit, maar in plaats van te verzanden in een onnavolgbare brei, leidt de band ze naar een prima eindpunt. Hierbij schieten verschillende genres voorbij, maar ondanks dat blijft de formatie zijn eigen identiteit houden.

Wel zijn er met name op vocaal gebied wat verbeterpunten te noemen. De zang mist vaak overtuigingskracht. De screams komen wat flets over en de passages met cleane zang zijn te langdradig en eentonig. Dit zorgt ervoor dat nummers soms te statisch overkomen. Het mag wat dynamischer en overtuigender.

Los daarvan levert Eternalice met Disconnect een beloftevol visitekaartje af. Muzikaal heeft de band zijn zaken op orde en experimenteert er lustig op los. Het resulteert in vermakelijke en avontuurlijke songs. Dit maakt benieuwd naar wat de groep in de toekomst gaat brengen. Met meer ervaring en speelminuten kan hier een leuke band uit voortkomen.

Tracklist:
1. Pay With Blood
2. Drowning
3. Waking Nightmare
4. A Light Shrouded In Darkness
5. Winter
Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 4 juli 2021

Koop dit album in

Meer Eternalice:

[ Terug naar de Album Reviews ]