Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-10-2021

Artaban's Redemption - Broken Puppets
Jaar van release: 2021
Label: Eigen beheer

Artaban's Redemption - Broken Puppets

Artaban's Redemption is een project van Alvaro Weik (Unbound) met nummers die hij schreef tijdens de diverse lockdowns van 2020. Op Broken Puppets krijgt de Spanjaard hulp van musici die al deels hun sporen in de Spaanse en Italiaanse powermetalscene hebben verdiend: Francesco Ferraro (Freedom Call) op bas, Roberto Cappa (Dark Moor) op drums, Elena Alonso op keyboard (Lethargus) en zang door Ivan Giannini (Derdian). De vijf songs van deze debuut-ep vallen dan ook onder die noemer.

De schijf vertelt een futuristisch verhaal over robots die in opstand komen tegen hun menselijke eigenaars. Het is dat het erbij wordt vermeld, want door het zware accent van de zanger zijn de teksten soms cryptisch. Op zich heeft hij een aangenaam stemgeluid, maar door voorspelbare, soms zoutloze zanglijnen en een gebrek aan variatie daarin, gaat het na verloop van tijd vervelen.

Datzelfde geldt voor deze ep in zijn geheel. De dertig minuten aan muziek laten amper een blijvende indruk achter. Freedom Call-achtige passages tijdens Revolution, flarden van een interessante melodie tijdens Obsolete Tech en een pakkende riedel tijdens Shutting Down kunnen niet verbloemen dat Broken Puppets als geheel wat steriel en weinig inventief in de oren klinkt. Dieptepunt is het gedragen, voortkabbelende Time For War, waarin geen enkel cliché wordt geweerd. Met ruim vijf minuten op de klok voelt het aan als een vreselijk lange zit.

Het vijftal herpakt zich met Never Again en de luisteraar krijgt, net als tijdens Shutting Down, een aardige, ietwat standaard powermetaltrack voorgeschoteld. Het zijn bescheiden lichtpunten op een anderszins inwisselbare ep.

Tracklist:
1. Obsolete Tech
2. Revolution
3. Shutting Down
4. Time For War
5. Never Again

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 juni 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]