Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

03-08-2021

Alestorm - Live In Tilburg
Jaar van release: 2021
Label: Napalm Records

Alestorm - Live In Tilburg

Terwijl de weersomstandigheden momenteel vragen om lekker relaxen en feesten op een festivalweide is het helaas nog niet zover. Ons geduld wordt nog maar weer eens op de proef gesteld. Bands vermaken ons in de tussentijd met hangouts, (quarantaine)clips en livestreams en -albums. In die laatste categorie valt Live In Tilburg van Alestorm, een registratie van het optreden van de piratenmetalband in 013 van 17 maart 2019, die op YouTube al meer dan een miljoen keer is bekeken.

Hoewel het concert op zondag plaatsvindt, zit de stemming er al tijdens het intro in. De fans juichen bij de opkomst van de bandleden, scanderen de bandnaam en staan te hossen op gabberbeats. Daarna zingen ze uit volle borst de melodie van Keelhauled mee. Hoezo de volgende dag werken of naar school? Niets van te merken. Het enthousiasme van het publiek is goed te horen in de prima mix van Lasse Lammert. Ook is alles relatief goed in beeld gebracht door vijf cameramensen en door regisseur Pter Lerch.

Dat er foutjes in de technische uitvoering zitten, zoals aan het begin van Magnetic North, zal iedereen een worst zijn. De bandleden zelf kunnen er dan ook om lachen. Hetzelfde geldt voor gitaarpartijen die je wel hoort, maar niet ziet. Technische trucjes als loop-pedals? Niemand die erom maalt. We hebben liever dat een gitarist contact maakt met het publiek, dan dat hij zich concentreert op het optimaal uitvoeren van een solo.

Het draait bij Alestorm namelijk slechts om n ding: feest vieren. En dat gebeurt dan ook. Hoe platter de teksten, hoe groter de publieksparticipatie. Fucked With An Anchor blinkt niet uit in intelligentie en als je het zelf zou schrijven, zou je denken: Dit is t silly. Maar live werkt het. Hetzelfde geldt voor Drink, Hangover en Shipwrecked. Gegarandeerd dat je hierop losgaat. Missie geslaagd en treffend vastgelegd op deze dvd.

Tracklist:
1. Intro
2. Keelhauled
3. Alestorm
4. Magnetic North
5. Mexico
6. Over The Seas
7. The Sunkn Norwegian
8. No Grave But The Sea
9. Nancy The Tavern Wench
10. Rumpelkombo
11. 1741 (The Battle Of Cartagena)
12. Drunken Sailor
13. Hangover
14. Pegleg Potion
15. Bar nd Imbiss
16. Captain Morgan`s Revenge
17. Shipwrecked
18. Drink
19. Wolves Of The Sea
20. Fucked With An Anchor

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 14 juni 2021

Koop dit album in

Meer Alestorm:

[ Terug naar de Album Reviews ]