Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Hippie Death Cult - Circle Of Days
Jaar van release: 2021
Label: Heavy Psych Sounds

Hippie Death Cult - Circle Of Days

Twee jaar geleden komt het uit Portland (Oregon) afkomstige Hippie Death Cult uitstekend voor dag met het debuut 111. Het is een hardrockalbum waarop weinig nieuwe dingen worden gedaan. Het kwartet bestaande uit Eddie Brnabic (gitaar), Laura Philips (basgitaar), Ben Jackson (zang, toetsen) en Ryan Moore (drums) weet het gebrek aan originaliteit ruimschoots te compenseren door vooral goede songs te schrijven. Met Circle Of Days hoopt de groep het succes van zijn voorganger te evenaren.

Op 111 leunt het songmateriaal stevig op jarenzeventigrock, bluesrock en doom. Al gauw wordt duidelijk dat Circle Of Days toch een iets andere insteek heeft. Op het vorige album is de invloed van Black Sabbath nadrukkelijker te horen en zijn de composities explosiever van aard. Met het stevige, uptempo Hornet Party en de heerlijke heavybluestrack Red Meat Track zijn deze ingrediënten nog steeds aanwezig, maar in de overige songs is vooral een avontuurlijker Hippie Death Cult te ontdekken.

Met de mooie pianoballade Walk Within laat de band zich van een andere kant horen. Ben Jackson - sowieso een uitstekende vocalist - heeft met zijn prachtige zang en indrukwekkende toetsenwerk een groot aandeel in het slagen van dit nummer. In de titeltrack en Eye In The Sky klinkt Hippie Death Cult ook ingetogener en is er veel aandacht besteed aan de opbouw. Beide composities klokken tegen de tien minuten. De band heeft zich eerder laten beïnvloeden door Tool of Anathema dan door Black Sabbath of Candlemass.

Hippie Death Cult heeft de juiste keuze gemaakt om niet nog een keer hetzelfde album proberen te maken. Ondanks de positieve reacties op het vorige album heeft de groep hier duidelijk voor een andere insteek gekozen. Op songtechnisch en muzikaal vlak is het ook nog eens dik in orde en dat maakt dit tot een band om in de gaten te houden.

Tracklist:
1. Red Meat Tricks
2. Hornet Party
3. Walk Within
4. Circle Of Days
5. Eye In The Sky

Score: 80 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 11 juni 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]