Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Cthulhu - Cremator Of The Sky
Jaar van release: 2021
Label: Eigen Beheer

Cthulhu - Cremator Of The Sky

Cthulhu is een thrashmetalformatie van eigen bodem, die in 2018 is opgericht, maar daaraan voorafgaand reeds oefende en covers speelde. De groep bestaat uit drummer Cliff Trieling, gitarist Joep Smit, bassist Bastiaan Bijsterbosch en gitarist/zanger Vidal Wildeboer. Na veel shows en uitstel vanwege het bekende virus was het kort geleden tijd om het debuutalbum op de markt te brengen.

Cremator Of The Sky staat vol met clean geproduceerde old school thrash. Denk aan Testament, Exodus en vooral het oude Metallica. Aggressor, The Spilling Of Life en Deathbelt zijn de snelste tracks. De mannen nemen echter regelmatig het gas terug voor een melodieuze passage met Death-achtige twinleads, zoals in Unyielding End en het instrumentale titelnummer (met daarin prima gitaarwerk, waaronder technische loopjes en fraaie, langdurige solo’s). Een enkele keer hoor je ook wat hardcore-invloeden terug en het baswerk zorgt voor een punk-edge.

Aan de melodieuze zang van Wildeboer moet je wellicht even wennen. De gitaarspelende frontman zingt doorgaans in een hoog register, met uitzondering van het relatief kalme Unyielding End. Hij heeft een zangstem die je eerder zou verwachten in een heavy metal- of powermetalband. De gangshouts en kortstondige extreme vocalen in Many To Follow en Deathbelt zorgen voor afwisseling. Ze hadden evenwel wat rauwer gemogen in Remnant Of Hate, dat wat te lang duurt, maar samen met Unyielding End tot de meest memorabele tracks behoort.

De melodieuze thrash van Cthulhu ligt lekker in het gehoor. Hoewel de groep het tempo soms omhoog gooit en lekker knalt, moet deze het niet van agressiviteit hebben, maar van goed doordachte composities, waarin het melodieuze gitaarspel vaak de smaakmaker is. Soms is het wat aan de keurige kant en had de zang wat pittiger gemogen. De tweede helft van het album herhaalt de groep zichzelf af en toe, waardoor deze de aandacht er minder goed bij kan houden. Er is dus nog werk aan de winkel, maar er zijn voldoende positieve punten waarop Cthulhu voort kan bouwen om met de opvolger nog meer indruk te maken.

Tracklist:
1. Aggressor
2. The Spilling Of Life
3. Many To Follow
4. Remnant Of Hate
5. Unyielding End
6. Deathbelt
7. Through The Black
8. Cremator Of The Sky

Score: 70 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 27 maart 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]