Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-01-2021

Thunderslave - Unchain The Night
Jaar van release: 2020
Label: Eigen beheer

Thunderslave - Unchain The Night

Het Mexicaanse Thunderslave zal wellicht eerder de metalgeschiedenisboeken ingaan vanwege het debuutalbum Unchain The Night dat niet uitkwam, dan om de muzikale prestaties. De band werd namelijk vlak voor de release door het label gedumpt, omdat een bandlid het nodig vond een kerkhof te vernielen. De platenbazen vonden dat niet oké en besloten alle banden met de groep te verbreken. Einde promotie en einde wereldwijde release. De jongens mochten doen met de opnames wat zij wilden. Inmiddels is het album te vinden op diverse streamingdiensten en schijnen er wat cassettes te circuleren met daarop de complete plaat.

Instrumentaal is Unchain The Night aardig met duidelijke referenties aan de new wave of British heavy metal van de jaren tachtig. Allesbehalve origineel, maar het gitaarwerk is af en toe bijzonder effectief met pakkende riffs en hier en daar een leuke solo (bijvoorbeeld Lucifer Morningstar). De onevenwichtige productie maakt het helaas niet altijd een prettige luisterervaring en raakt vooral de ritmesectie in negatieve zin. De zang is echter nog storender met weinig toonvaste uithalen. Veel rauwe energie, maar meer controle en techniek zou de wilde muziek juist goed doen en de op zich aardige tracks zoveel interessanter maken.

Het lompe gedrag van een bandlid heeft de groep nog wat exposure opgeleverd. Negatieve aandacht is immers ook aandacht. Bij het beluisteren van het eindresultaat van Unchain The Night lijkt er voor het label met het niet uitkomen van dit album vrij weinig verloren te zijn gegaan.

Tracklist:
1. Lightning Strikes
2. Still On Time
3. Wicked Night
4. Maniac
5. Inner Voices
6. Heavy Metal Master
7. Lucifer Morningstar
8. Black Thunder
9. Laying Down Your Life
10. Warriors Of The Night

Score: 40 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 25 november 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]