Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-07-2021

Funeral For Two - Funeral For Two
Jaar van release: 2020
Label: Inverse Records

Funeral For Two - Funeral For Two

Corona of geen corona, in Finland is er altijd wel gelegenheid om een potje doom metal ten gehore te brengen. Dat door het hele gebeuren de opname van de titelloze debuut-ep van Funeral For Two niet van een leien dakje is gegaan, past daar dan wel bij. Zo zijn de drumpartijen, die wel wat aan de fantasieloze kant zijn, noodgedwongen ingespeeld door de producer. Het mag de doompret echter niet drukken.

U neemt een flinke dosis Monolord, voegt er een flinke scheut Monolord aan toe en topt het af met een snuifje Windhand. Ziedaar het recept voor de twee nummers die Funeral For Two ten gehore brengt. De repeterende gitaarriff heerst in deze fuzzy nummers die zeven en tien minuten duren, maar klinkt wel een stukje rauwer en staat wat luider in de mix dan bij het al genoemde Monolord. Dat zal de doomfans zeker bevallen. De zang is ook door een vervormer gegaan, maar is minder ijl dan die van Thomas V. Jger en daardoor wat beter verstaanbaar. De nummers zelf bevatten af en toe een break of een kort intermezzo, om daarna met de inmiddels bekende riff weer voort te ploegen.

Op basis van twee nummers een goed oordeel vellen over een debuterende band is lastig. Een meer dan aardig debuut van Funeral For Two kunnen we dit zeker wel noemen. Het smaakt in ieder geval naar meer. Fans van Monolord en Windhand kunnen deze ep blindelings aanschaffen.

Tracklist:
1. Sculpture Of A Demon
2. Forgotten Souls

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 12 september 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]