Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-09-2020

Fermentor - Continuance
Jaar van release: 2020
Label: self released

Fermentor - Continuance

Fermentor is een interessante band. Hij bestaat namelijk maar uit twee leden: drummer Dylan Marks en gitarist Adam Wollach. Zij maken instrumentale thrash metal. In 2008 brachten zij hun eerste muziek naar buiten, een ep genaamd Matanzaa, waar vier nummers op stonden die in vier weken tijd geschreven waren. Niet lang daarna werden de ep’s Fermentor en Rate Of Cognition uitgebracht. Nu, in 2020, zullen ze eindelijk hun eerste album uitbrengen onder de naam Continuance, die 14 augustus gereleased zal worden.

Het eerste wat meteen opvalt is natuurlijk het feit dat er geen vocalist en bassist aanwezig zijn, en hoewel deze vaak wel nodig zijn om de diversiteit van een band te beïnvloeden worden deze zeker niet gemist. Integendeel, het is zelfs wel een lekkere afwisseling van de standaard. Het nadeel van geen bassist en vocalist hebben is dat de overige twee instrumenten perfect moeten zijn. Slordigheidsfoutjes gaan namelijk meer opvallen. Gelukkig weet de band zich hier groot onder te houden.

Continuance bevat tien nummers en is een album dat zeker veel aandacht verdient. Dylan weet te drummen op ongelofelijke snelheden terwijl Adam de ene riff na de andere speelt. De muziek heeft wel wat weg van progressive metal. De tracks lopen in elkaar over waardoor het voelt alsof je een lang, aaneenlopend muziekstuk beluistert. Een fijne afwisseling is bijvoorbeeld de breakdown in het nummer Mechanism, of het toevoegen van de minimale vocals in Project Zeus, wat overigens ook het enige nummer is dat vocals bevat. Wat ook nog de moeite waard is om te benoemen is de cover van dit album. Deze is namelijk gemaakt door gitarist Adam. Het is intens, duister en past zeker goed bij het album.

Hoewel er dus geen vocals zijn weet deze band zich prima te redden zonder. De nummers lijken soms wel op elkaar waardoor ze in elkaar overlopen, maar de verscheidene breakdowns zorgen er voor dat dat verder geen probleem is. Een uniek album is het zeker, en liefhebbers van thrash metal en progressive metal zullen Continuance dan ook zeker waarderen.

Tracklist:
1. The Stench
2. Thunderboss
3. Mechanism
4. The Decay of Western Society
5. Seventh Circle
6. Landbridge
7. Cotterpin
8. Stage V
9. Cut N Shut
10. Project Zeus

Score: 78 / 100

Reviewer: Chantal
Toegevoegd: 27 juli 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]