Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Motorjesus - Live Resurrection
Jaar van release: 2019
Label: AFM Records
Motorjesus - Live Resurrection
In 1990 begon een stel Duitsers de hardrockband The Shitheadz. Een prima bandnaam voor een stel vuige rockers, waarmee ze het nog jaren hebben volgehouden. In 2004 kwam de censuur echter om de hoek kijken bij het uitbrengen van het debuutalbum Dirty Pounding Gasoline. Sommige landen duldden geen Shitheadz in hun platenzaken, dus verscheen het album in die landen onder de naam XHeadz. Het werd duidelijk dat wereldheerschappij onder de naam The Shitheadz moeilijk zou worden. In 2006 werd de bandnaam wijselijk omgedoopt tot Motorjesus. Sindsdien worden we om de paar jaar getrakteerd op een nieuwe full-lenght, met Race To Resurrection uit 2018 als laatste wapenfeit.

Motorjesus is op plaat een zeer verdienstelijke heavyrockband, met stevige songs waarin het gaspedaal flink wordt ingetrapt. Invloeden zijn er van Motörhead, Metallica en Peter Pan Speedrock. Er is nauwelijks verschil tussen de albums, dus als liefhebber van dit soort muziek heb je aan een paar cd’s voldoende. Nog beter is het om het nieuwe livealbum Live Resurrection aan te schaffen. Het betreft een collectie songs die opgenomen is tijdens de laatste twee optredens van de tournee ter ondersteuning van Race To Resurrection.

“Hast du alle was zu trinken?”, vraagt frontman Chris ‘Howling’ Birx. De Duitsers spelen in hun thuisland, dus alle aankondigingen worden in de moedertaal gedaan. Het publiek reageert steevast enthousiast, de band speelt strak en de nummers zijn voorzien van een goed geluid. De gitaren scheuren, Chris heeft een heerlijk grommende stem… kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een uitstekend klinkende hardrockshow.

Als we de intro, outro en The Karate Interlude niet meerekenen, telt Live Resurrection zestien tracks. Vrijwel alle songs worden op hetzelfde hoge tempo gespeeld zonder enige vorm van spontaniteit. Daardoor is het album wat aan de lange kant. Daarnaast kent de band nauwelijks uitschieters in zijn oeuvre, waardoor we een eentonige set krijgen voorgeschoteld.

Live Resurrection moet je vooral beluisteren als je zeventig minuten lang ongestoord wilt beuken tijdens het werk of wilt scheuren op de snelweg. Een puntige set van ruim drie kwartier was echter wenselijker geweest. Desondanks is Live Resurrection een prima visitekaartje van de band.

Tracklist:
1. Intro
2. Tales From The Wrecking Ball
3. Motor Discipline
4. King Collider
5. The Dead Army
6. Karate Interlude
7. Fist Of The Dragon
8. Fuel The Warmachine
9. Re-Ignite
10. King Of The Dead End Road
11. Back In The Action Car
12. Destroyer
13. The Damage
14. The Howling
15. Return Of The Demons
16. A New War
17. Motorjesus
18. Dirty Pounding Gasoline
19. Outro

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 18 december 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]