Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2
Jaar van release: 2019
Label: Mascot Records

Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2

De Amerikaanse rockformatie Black Stone Cherry oogstte met Black To Blues (2017) al veel succes. Deze ode aan de bluesmuziek, de stijl waarmee de groep zijn originele werk doorspekt, sloeg aan bij fans en critici. De ep is een prachtig aanknopingspunt voor liefhebbers om het rijke verleden van de blues te ontdekken. Het is dan ook niet gek dat de band dit kunstje nog eens overdoet met Black To Blues Volume 2. Er zijn immers genoeg klassieke bluestracks te vinden die wel wat meer aandacht verdienen. Bovendien smaakt de eigen draai die de mannen aan de klassiekers geven naar meer.

Dat laatste geldt ook voor de nieuwe serie van zes oude nummers, die in hun nieuwe jasje zo de stadions in kunnen. Black Stone Cherry verandert de soms ingetogen en doorleefde songs (Me & The Devil Blues en Death Letter Blues) in nummers die het leven en al haar heerlijkheden vieren. De groep staat erom bekend een grootse, indrukwekkende muur van geluid te kunnen produceren. Muziek die bruist en leeft, met een aanzwengelende groove en pakkende gitaarriffs. Dat geldt voor het eigen werk, maar ook voor de zes coverversies die ondanks de nieuwe vernislaag nog altijd hun eigen sfeer en gemoed oproepen.

Ruiger en harder is het zeker, maar bijvoorbeeld de sensualiteit van de Freddie King-klassieker Big Legged Woman is er nog altijd. Dat is niet alleen te danken aan het veelzijdige en warme stemgeluid van zanger Chris Robertson, maar ook aan de knappe en geïnspireerde instrumentatie. Dat doet het viertal niet alleen, want het gezelschap krijgt hulp van onder meer Yates McKendree voor de orgel- en toetsenpartijen. De instrumentale en soms ook vocale uitspattingen staan bol van kleine solo's, muzikale spitsvondigheden en een immens speelplezier. Dat laatste is in elk van de zes songs terug te horen en zorgt voor een enorm positieve sfeer. Net als zijn voorganger is Black To Blues Volume 2 een groot muzikaal feest.

Tracklist:
1. Big Legged Woman (Freddie King-cover)
2. Me & The Devil Blues (Robert Johnson-cover)
3. All Your Love (I Miss Loving) (Otis Rush-cover)
4. Down In The Bottom (Howlin' Wolf-cover)
5. Early One Morning (Elmore James-cover)
6. Death Letter Blues (Son House-cover)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 november 2019

Koop dit album in

Meer Black Stone Cherry:

[ Terug naar de Album Reviews ]