Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Ethereal Spawn - The Glint Of Eden
Jaar van release: 2001
Label: Eigen beheer
Ethereal Spawn - The Glint Of Eden
The Glint Of Eden is de tweede demo cd van de Nederlandse deathmetal band Ethereal Spawn. De 23 minuten durende cd bevat vier nummers, allemaal eigen werk, en komt in een kartonnen hoesje. De hoes zelf ziet er erg professioneel uit, en ook de cd bevat een keurig label.

Nu de muziek zelf, want daar gaat het om. De band omschrijft hun muziek als melodieuse death metal, en dat is inderdaad het geval. Het klinkt erg bruut, zoals death metal hoort te klinken, maar tegelijkertijd is het toch heel melodieus, en bij de rustigere stukken gaat het meer richting de traditionele heavy metal. De zang daarintegen zal je er altijd aan herinneren dat het een death metal band is.

De cd opent met het Shades Of Grey, een nummer wat voornamelijk lekker doorstampt, maar wat toch wel wat rustigere stukken bevat. Phantom Angel begint met een onheilsspellende intro, waar na verloop van tijd een mooi stukje gitaarwerk overheen komt, en het nummer pas echt begint. Bij dit nummer kreeg ik meer de indruk dat ik naar een niet al te snelle powermetal band zat te luisteren, want het is een stuk rustiger dan de openingstrack. Gelukkig komt na verloop van tijd toch het brute element in het nummer.

Self Script 1.19 begint gelijk vlot. Je zit gelijk middenin het nummer, met stevige riffs en lekker geschreeuw. Heel het nummer gaat door in een lekker tempo, en bevat een mooie lange gitaarsolo. Broken is een nummer dat in het begin lekker vlot gaat, maar halfverwege komt een redelijk lang instrumentaal stuk, wat wat trager gaat. Er komt dan nog gesproken text overheen, en daarna gaat het tempo weer omhoog, om weer naar het niveau van het begin van het nummer te gaan.

Dat dit een demo cd is, is wel te horen eigenlijk. De productie is niet om over naar huis te schrijven, maar omdat het een demo is is het niet zo heel erg. De nummers zitten goed in elkaar, en de band speelt ook zeker niet slecht. Een band met potentie dus, waarvan ik denk dat een volledig album met een betere productie niet onaangenaam zal zijn om naar te luisteren. De demo kan je voor f 11,50 bestellen via de website van de band.

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 20 oktober 2001

Meer Ethereal Spawn:

[ Terug naar de Album Reviews ]