Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Stamina - Live In The City Of Power
Jaar van release: 2019
Label: Rock Company

Stamina - Live In The City Of Power

De Italiaanse progpowerformatie Stamina loopt de Nederlandse podia niet plat. Sowieso treedt het kwintet onder leiding van gitarist Luca Sellitto slechts sporadisch op. Des te interessanter is dit Live In The City Of Power, omdat het waarschijnlijk de eerste keer is dat veel fans deze band live horen.

De discografie van Stamina omvat vier albums. Het leeuwendeel van het materiaal van deze liveplaat bestaat uit songs van de meest recente studioplaat System Of Power uit 2017. De twee voorgaande platen worden elk door twee nummers vertegenwoordigd. Daarvan zijn Breaking Another String en het energieke Eyes Of The Warrior het interessantst. De composities van Sellitto zijn echter redelijk constant, waardoor het oude materiaal prima past tussen het nieuwere werk.

De opnames voor deze liveplaat zijn gemaakt in het Poolse Zgierz tijdens het City Of Power Festival. Het geluid is dan ook niet zo goed als wanneer het in een zaal opgenomen zou zijn, maar voor festivalopnames nog altijd uitstekend. De teksten waarmee zanger Alessandro Granato de songs aan elkaar praat, zijn niet altijd te volgen door zijn accent en een echo op de microfoon, maar tijdens de nummers brengt hij het er prima vanaf en is er van die echo niets meer te merken.

Het spel is strak, energiek en alle instrumenten zijn bijzonder goed te horen. Een enorm pluspunt bij dit type muziek, dat opbloeit wanneer de instrumentale details duidelijk aanwezig zijn. Dat geldt voor de jazzy, dan weer neoklassieke gitaarsolo's, maar ook voor de virtuoze keyboardpartijen. De band maakt ondanks de vele bezettingswisselingen een solide indruk. Live In The City Of Power is dan ook een prima visitekaartje voor Stamina. Mocht deze plaat een eerste kennismaking betreffen, dan nodigt deze zeer uit tot het nader beluisteren van de studioalbums.

Tracklist:
1. Why?
2. Must Be Blind
3. Higher
4. Love Was Never Meant To Be
5. One In A Million
6. Perserverance
7. Holding on
8. Breaking Another String
9. Eyes Of The Warrior

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 14 augustus 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]