Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Dirty Honey - Dirty Honey
Jaar van release: 2019
Label: Eigen beheer
Dirty Honey - Dirty Honey
Als je als beginnende band een soundtrack van je nieuwe ep mag aanleveren voor een groot, professioneel worstelevenement, dan zeg je uiteraard geen nee. World Wrestling Entertainment (WWE) liet When I’m Gone van Dirty Honey meerdere malen horen tijdens het jaarlijks terugkerende Extreme Rules. Liefhebbers van old school rock komen beslist niet van een koude kermis thuis.

De gelijknamige ep Dirty Honey voelt als een trip down memory lane, wanneer het gaat over grondleggers uit de rockwereld. Invloeden van AC/DC, Guns N’ Roses en Black Crowes zijn onmiskenbaar aanwezig. Het gezelschap weet er op een aanstekelijke wijze toch een eigen draai aan te geven. De rustigere, bluesy nummers Rollin 7s en Heartbreaker doen met de makkelijk meezingbare refreinen denken aan Black Crowes. De ritmesectie en gitaarsolo’s die we horen, zijn lekker swingend en doen regelmatig denken aan Guns N’ Roses. Het is daarnaast opmerkelijk dat de vocalen van Marc LaBelle niet eerder zijn benut in de muziekwereld. Hij maakt het geheel af met zijn uitstekende stem die als die van Axl Rose klinkt. En alles bij elkaar dames en heren, hoort het verdomd goed aan! When I’m Gone en de groovy afsluiter Scars zijn perfecte voorbeelden van deze band op zijn best.

Het klinkt erg bekend en gelikt. Een tikkeltje commercieel en te Amerikaans wellicht. Maar de voortreffelijke, zeer overtuigende uitvoering van Dirty Honey gaat ongetwijfeld op snelle termijn voor succes zorgen. Oordeel zelf hieronder!

Tracklist:
1. When I’m Gone
2. Rollin 7s
3. Heartbreaker
4. Down The Road
5. Scars

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 6 augustus 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]