Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2020

Mother Of Sin - 3
Jaar van release: 2019
Label: Big Bad Wolf Records

Mother Of Sin - 3

Mother Of Sin is een Nederlands heavy- en powermetaltrio rond zanger/gitarist Eduard Hovinga. De band is opgericht rond 2003 en is met 3 toe aan de derde langspeler. Deze volgt op Absolution uit 2010. Op 3 wordt voortgeborduurd op de melodieuzere weg die het drietal op de voorganger is ingeslagen.

Dat lukt de groep aardig met een aantal aangename metalsongs die voorzien zijn van gedegen gitaarwerk, lekkere baslijnen, fijn toetsenwerk en over het algemeen sterke en diverse vocale prestaties. Hovinga heeft tijdens Black Rain en The Call wel wat weg van Geoff Tate. Hier en daar lijkt hij echter wat moeite te hebben met een uithaal en klinken zijn zanglijnen wat geforceerd. De 'hardcore'-grommen aan het einde van Sea Of Flames leiden af. De ruigere zang tijdens het daaropvolgende Dark Adrenaline werkt een stuk beter. Ruimte voor intiemere momenten is er ook met de ballad Torn, waarin Hovinga zich van zijn gevoelige kant toont met liefdevolle gitaarpartijen en zang. Daarnaast is er een hoofdrol voor het prettige toetsenwerk van Peter Groen.

Op een aantal pakkende songs na wil het merendeel van de plaat maar met moeite blijven hangen. Uitschieters zijn er in de vorm van het vrolijke, uptempo Changes en het eerdergenoemde The Call en A Departure. Debet aan het geheel is de zompige productie die vooral het ruigere werk tekort doet. Met name de drumpartijen lijden eronder met een geluid dat op den duur stoort. Het werpt de vraag op of het werk van 3 live beter voor de dag komt dan op plaat. Het trio treedt gelukkig regelmatig op en is binnenkort (5 juli) live te bewonderen op Omrop Fryslân. 3 is een redelijke middenmoter waar wellicht meer in had gezeten met een betere productie.

Tracklist:
1. Black Rain
2. Human Nova
3. Changes
4. Rise
5. Sea Of Flames
6. Dark Adrenaline
7. The Start Of Everything
8. The Bitter End
9. A Departure
10. Torn
11. The Call
12. Everything Inside

Score: 68 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 11 juli 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]