Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Witchers Creed - Awakened From The Tomb
Jaar van release: 2019
Label: Ripple Music
Witchers Creed - Awakened From The Tomb
Waar bands voor de bandnaam vroeger inspiratie haalden uit boeken en films, zal dat tegenwoordig meer aan games ontleend worden. Deze jongens hebben vast goede ervaringen met Assassins Creed en The Witcher. Sommigen zullen fluisteren dat The Witcher van origine een fantasyboekenserie is en daar hebben zij helemaal gelijk in. Witchers Creed is er trots op dat het de jongste band is uit Zweden die een platencontract gescoord heeft.

Een prestatie waar ze trotser op mogen zijn, is het erg charmante debuut dat nu voor me ligt. Zelf halen de heren Black Sabbath, Trouble, Witchfinder General en Candlemass als referentie aan, maar Awakened From The Tomb doet vooral denken aan Pentagram. Het rauwe, duistere geluid met de helder schreeuwende zanger voert je zo terug naar de jaren zeventig. Het eveneens Zweedse Witchcraft liet zich ook door de sound van Bobby Liebling en zijn band inspireren en er zijn absoluut gelijkenissen.

Waar Witchers Creed heel goed in slaagt, is het schrijven van sterke songs. Het draait voortdurend om het liedje, maar de bandleden krijgen afzonderlijk wel de ruimte om hun kunsten te vertonen. Doordat iedereen niet constant op de voorgrond staat, ontstaat er een uitstekende dynamiek. Het volle geluid kan zomaar plaatsmaken voor enkel de bassist en drummer. Het werkt heerlijk! Ja, het geluid rammelt behoorlijk, maar dat maakt dit album wel vrij sympathiek en eerlijk.

Witchers Creed slaagt er prima in om een klassieke horrorsfeer neer te zetten. De heren blinken niet alleen uit in de snelle songs (Victims Of Retribution), maar ook zeker in het meer melancholische materiaal. Larissa en Rituals Of Decay gaan hier zeker nog veel gedraaid worden. De band zal nog wel wat moeten rijpen, maar als je je bedenkt dat de bandleden pas een paar jaar hun diploma hebben van de middelbare school, zal dat geen probleem opleveren. Leuk debuut!

Tracklist:
1. Witchers Creed
2. Victims Of Retribution
3. Raven's Claw
4. Larissa
5. Rituals Of Decay
6. Salem (Resurrection)
7. Monolith
8. Awaken From The Tomb
9. Depths Of The Black Void [bonustrack]

Score: 86 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 maart 2019

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.