Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Arch Enemy - Covered In Blood
Jaar van release: 2018
Label: Century Media Records
Arch Enemy  - Covered In Blood
Een album dat vol staat met covers. Doorgaans is het een warmhoudertje of collectors-item voor de fans die verknocht zijn aan een bepaalde band. In dit geval ligt de situatie niet anders. In 2017 kwam Will To Power nog uit, maar wellicht trekt Covered In Blood de aandacht af van de zaak die momenteel veel stof doet opwaaien. De soap rondom de eigenaarsrechten van een foto brengt veel voor- en tegenstanders met zich mee. Uiteindelijk zijn beide partijen uiteraard verliezer. Je zou haast vergeten dat we ook nog muziek hebben om over te praten.

Covered In Blood bevat vierentwintig nummers, die op één na, alle afkomstig zijn van eerder uitgebrachte albums. Zo is het erg leuk om Angela Gossow en Johan Liiva weer eens aan het werk te horen tijdens Breaking The Law, Wings Of Tommorow en Starbreaker. Persoonlijk heb ik veel meer affectie met de Arch Enemy van toen. De vocalen zijn oprechter en passen beter in het brutalere geheel. Uiteraard verandert dat niets aan het feit dat Alissa White-Gluz ook een prima zangeres is met een goede strot. De covers van punklegendes G.B.H (City Baby Attacked By Rats) en Discharge (Warning) klinken strak en laten de Zweden op een andere manier horen dan we gewend zijn.

Als toevoeging op het punkmateriaal zijn er ook opnames te vinden op dit album die een ode brengen aan het lokale Skitlickers. Alissa zingt de korte, krachtige nummers op een solide wijze aan elkaar. Instrumentaal is er niets op aan te merken en klinkt Arch Enemy nog steeds als een geoliede machine. Op rock- en metalgebied krijgt de luisteraar ook wat puike covers voor de kiezen. Wat te denken van The Zoo (Scorpions), Incarnated Solvent Abuse (Carcass) en Kill With Power (Manowar). Opener Shout is de meest verrassende wending op Covered In Blood. Een album met alleen maar van die onverwachte muzikale uitstapjes had nog beter gescoord. Dit is dan ook de enige track die nog niet is uitgekomen.

U begrijpt al waar ik naar toe schrijf: voor de luisteraars die Arch Enemy vooral vanaf de kantlijn volgen, is Covered In Blood leuk om te beluisteren. De aanbidders van het Zweedse gezelschap herkennen waarschijnlijk alle nummers al. En dan zijn we weer terug bij het begin, namelijk dat deze (gelimiteerde) uitgave een collectors-item en/of zoethoudertje is.

Tracklist:
1. Shout (Tears For Fears)
2. Back To Back (Pretty Maids)
3. Shadow On The Wall (Mike Oldfield)
4. Breaking The Law (Judas Priest)
5. Nitad (Moderat Likvidation)
6. When The Innocent Die (Anti Cimex)
7. Warsystem (Skitlickers)
8. Armed Revolution (Skitlickers)
9. Spräckta Snutskallar (Skitlickers)
10. The Leader (Of The Fuckin' Assholes) (Skitlickers)
11. City Baby Attacked By Rats (G.B.H.)
12. Warning (Discharge)
13. The Zoo (Scorpions)
14. Wings Of Tomorrow (Europe)
15. The Oath (Kiss)
16. The Book Of Heavy Metal (Dream Evil)
17. Walk In The Shadows (Queensryche)
18. Incarnated Solvent Abuse (Carcass)
19. Kill With Power (Manowar)
20. Symphony Of Destruction (Megadeth)
21. Aces High (Iron Maiden)
22. Scream Of Anger (Europe)
23. Starbreaker (Judas Priest)
24. The Ides Of March (Iron Maiden)

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 16 januari 2019

Koop dit album in

Meer Arch Enemy :

[ Terug naar de Album Reviews ]