Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Blindheart - Wolf
Jaar van release: 2018
Label: Eigen Beheer
Blindheart - Wolf
Blindheart is een rock/metalband uit het Deense Kolding. De ontstaansgeschiedenis gaat terug naar 2010. Gitarist Kim Gregor, bassist Dan Damgaard, en drummer Michael Bryhl spelen destijds samen in I Told Her No. De drie werken met verschillende vocalisten, maar nergens ontstaat een langdurige klik. Vanaf begin 2016 zit er schot in de zaak als Sabrina Găitan achter de microfoon komt te staan en er clips verschijnen van onder meer Late Mornings en Blindheart. Het is dan ook jammer dat Sabrina begin 2018 de band verlaat om haar dromen te achtervolgen in Londen.

De drie heren gaan niet bij de pakken neerzitten, blijven meerdere keren per week oefenen en zoeken ondertussen naar iemand die zowel een melodieuze stem heeft als extreme vocalen kan inzetten. Via een Facebook-pagina vinden ze Anitta Soliz. Ze is een geschoold zangeres die onder meer Angela Gossow (ex-frontvrouw Arch Enemy) als voorbeeld heeft. Met haar komst is de muziek dynamischer dan voorheen.

De eerdere poprocktracks zijn overboord. Ze maken plaats voor drie rockende metaltracks. Stel je met betrekking tot het titelnummer een minder technische versie van Arch Enemy voor met melodieuze zang in de refreinen. Ook zet Anitta haar rauwe rockstem à la Sandra Nasić (Guano Apes) nog even in. In laatstgenoemde komt ze zowel mysterieus (als in occult rock) als krachtig uit de hoek.

Haar bijdragen vormen de belangrijkste aantrekkingskracht van Blindheart. In Viking doet ze iets te veel haar best en is het zoeken naar het op het juiste moment inzetten van een bepaald type vocalen. In Wolf en Wake Up vallen de puzzelstukjes het beste op hun plaats.

Instrumentaal gebeurt er niet veel bijzonders. Het rockt wel aardig, maar het is nergens spannend. Het klinkt wat rauw, maar tevens droog en statisch. Ondanks dat de heren regelmatig oefenen, kunnen ze zich niet in positieve zin onderscheiden. Het moet vooral van Anitta komen, die met een aantal memorabele zanglijnen en haar diversiteit de kar trekt. Ze heeft veel in haar mars en het kost wellicht tijd dat de heren zich qua niveau aan haar optrekken en het kwartet organisch gaat klinken. Het is nu vooral nog even zoeken.

Tracklist:
1. Wolf
2. Viking
3. Wake Up

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 4 augustus 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]