Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Black Stone Cherry - Family Tree
Jaar van release: 2018
Label: Mascot Label Group
Black Stone Cherry - Family Tree
Het titelloze debuut van Black Stone Cherry uit 2006 liet meteen horen waar de band voor staat. De Amerikanen uit de staat Kentucky maakten muziek die te omschrijven was als een soort kruising tussen Black Label Society, Alice In Chains en Lynyrd Skynyrd. Die stijl heeft de band vastgehouden tot en met Kentucky uit 2016. Nu heeft Black Stone Cherry ervoor gekozen om de loodzware gitaarriffs vaarwel te zeggen. Op Family Tree is er geen enkele vergelijking meer te vinden met Black Label Society en Alice In Chains.

Black Stone Cherry kiest voor een kale productie en heeft de nummers in een live-setting opgenomen. Het geeft Family Tree een speels karakter, iets wat de nummers ten goede komt. Bad Habit, New Kinda Feelin en Southern Fried Friday Night zijn op zichzelf al opzwepende nummers. Het losse spel van de muzikanten geeft de nummers een extra boost. I Need A Woman en Get Me Over You zijn swingend en bij vlagen soulvol. Het titelnummer sluit het album op ingetogen wijze af.

Bij het maken van het nieuwe album is de band duidelijk geïnspireerd geraakt door haar cover-album Black To Blues van vorig jaar. Daarop werden diverse oude blues-artiesten geëerd. Family Tree is nu veel meer bluesrock-georiënteerd dan voorgaande platen. Daarnaast overheersen de invloeden van Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band en jamband Gov’t Mule. Alleen in Burnin’ horen we nog het metalen randje van voorheen.

De muziek van Black Stone Cherry is hierdoor wel minder onderscheidend geworden ten opzichte van andere hardrockbands. In feite klinkt de band nu net zoals de eerder genoemde invloeden. De metal-kant van Black Stone Cherry maakte juist dat de band de middelmaat ontsteeg. Family Tree laat gelukkig wel horen dat de band niet verzaakt om goede songs te blijven schrijven. Dus wat mij betreft hoef je voor een lekker southernrockalbum niet verder te zoeken.

Tracklist:
1. Bad Habit
2. Burnin’
3. New Kinda Feelin
4. Carry Me On Down The Road
5. My Last Breath
6. Southern Fried Friday Night
7. Dancin’ In The Rain (featuring Warren Haynes)
8. Ain’t Nobody
9. James Brown
10. You Got The Blues
11. I Need A Woman
12. Get Me Over You
13. Family Tree

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 23 april 2018

Koop dit album in

Meer Black Stone Cherry:

[ Terug naar de Album Reviews ]