Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Candle - The Keeper's Curse
Jaar van release: 2018
Label: Fighter Records
Candle - The Keeper's Curse
Zolang King Diamond geen aanstalten maakt om met nieuw werk te komen, duiken steeds meer bands in het vacuüm dat hij achterlaat. Horrorgetinte muziek heeft de laatste jaren aan aandacht toch al geen gebrek. Ghost is inmiddels wel bij iedereen bekend. Portrait hebben we gezien. Them leverde twee jaar geleden zijn debuut af en dan hebben we ook nog Attic en het ter ziele gegane In Solitude. Candle is de nieuwe kandidaat die het mag proberen.

Het is niet de beste naam van het bovengenoemde gezelschap en ook niet de slechtste. Laten we voorop stellen dat Candle nog maar een paar jaar samen is en dat geen enkel bandlid zich al ooit echt heeft kunnen bewijzen. Een enkeling zal frontman Erik Nordkvist kennen van Blazon Stone. The Keeper’s Curse is het debuut van deze band en een charmant album is het geworden. Je hoort de intenties goed en de heren proberen er ook echt wat van te maken. Je hoort dat de muziek meer inhoud heeft dan enkel van A naar B te werken. De riffs zijn helemaal niet zo gek en er zit best wat afwisseling in.

Ik krijg eerder het gevoel dat het er nog niet uitkomt, dan dat hier een ondermaats of gemiddeld clubje staat te spelen. Nordkvist moet wel echt werken aan zijn stem. Deze is ruw, maar een beetje polijsten zou geen kwaad kunnen en ook de rest van de heren moet aan de bak. Dit album klinkt op het eerste gehoor best goed, maar het is geen blijvertje. Over een paar jaar krijgen ze een herkansing.

Tracklist:
1. Intro
2. The Secret
3. Light At The End
4. Frozen With Fear
5. Betrayal
6. Dancing Lights
7. Embraced By Darkness
8. No Peace For My Soul
9. Vengeance

Score: 71 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 23 april 2018

Koop dit album in

Meer Candle:

[ Terug naar de Album Reviews ]