Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Billy Boy In Poison - Invoker
Jaar van release: 2017
Label: eigen beheer

Billy Boy In Poison - Invoker

Sommige platen weten vanaf de eerste klanken te boeien. Invoker van Billy Boy In Poison is zo’n plaat. Het is een interessante, moderne mix van grind, death, black en groove metal. Agressief en bruut, maar tegelijkertijd ook melodieus. Het debuut Watchers (2013) werd al goed ontvangen en ten opzichte van die plaat is een flinke stap voorwaarts gemaakt.

Behalve de frontman is de bezetting sinds de oprichting in 2006 ongewijzigd. Steven Borgwardt liet vooral diepe grunts horen. Opvolger Hjalte Sejr wisselt goed verstaanbare grunts af met screams, wat de muziek ten goede komt. Wat betreft songwriting is ervoor gekozen om meer afwisseling in de nummers te brengen. Voor een goede sound heeft de band opnieuw gewerkt met producer Jacob Hansen (Aborted, Epica, Destruction, Volbeat).

Met name de eerste helft van het album is erg sterk. Iron Grip (een compliment voor de videoclip is op zijn plaats) geeft een redelijke indruk van de plaat als geheel. De opener Absolution doet daar nauwelijks voor onder. Alleen A Walk On Broken Bones kan mij minder bekoren, doordat de riffs ietwat eentonig zijn en de akkoorden mij na een aantal luisterbeurten een beetje gaan irriteren. Ondanks dat blijft de groovende eindfase van dit nummer wel de moeite waard, dus staat ook deze track nog in mijn afspeellijst.

Hoewel de muziek meteen indruk maakt, is Invoker een groeiplaat. Doordat de plaat een wat technisch karakter heeft, zijn er meerdere luisterbeurten nodig om de muziek volledig tot zijn recht te laten komen. Dat maakt het album alleen maar interessanter.

Tracklist:
1. Absolution
2. Iron Grip
3. Divided State Of Mind
4. Morcar
5. A Walk On Broken Bones
6. Exodus
7. Glaciers
8. Mara
9. Black Gold

Score: 84 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 8 januari 2018

Koop dit album in

Meer Billy Boy In Poison:

[ Terug naar de Album Reviews ]