Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Occult - Elegy For The Weak
Jaar van release: 2004
Label: Karmageddon Media
Occult - Elegy For The Weak
Auw! Deze nieuwe Occult komt wel heel erg hard aan. Onze Nederlandse vrienden van Occult zijn natuurlijk al lang geen onbekende meer in de Nederlandse metalscene maar vreemd genoeg zijn ze nooit echt doorgebroken. Het vorige album Rage to Revenge was al heel leuk maar verkocht jammer genoeg slecht.

Maar ik zal eens een paar redenen opsommen waarom deze nieuwe Occult wel voor een doorbraak zal zorgen. Ten eerste; dit is ongetwijfeld het meeste agressieve album van de heren ooit. Ten tweede; de nummers zijn deze keer totaal to the point en af. Ten derde, deze keer is het geen combinatie van stijlen maar krijgen we gewoon een harde pot thrash metal voorgeschoteld die elke thrashfan zal aanspreken. Ten vierde; de productie is deze keer perfect. En tenslotte hebben ze deze keer een platenmaatschappij achter zich die het klappen van de zweep al perfect kent en de band dusdoende perfect kan promoten (Karmageddon Media is het vroegere Hammerheart records).

De nieuwe nummers zijn dus, zoals ik al vermelde, directer en meer gefocust. Invloeden van Slayer, Destruction, Kreator en oude old school death metal worden op een strakke manier gecombineerd. Zanger Maurice gebruikt zijn stem vrij eentonig maar op een goede manier. Knallers als Disturbing the Dead en Feel the Blade zullen live ongetwijfeld voor een harde pit zorgen. Het enige negatieve punt dat ik kan bedenken is dat de nummers nog net iets beter kunnen en ik wou ook wel (maar dit is gewoon persoonlijk) dat er meer solo's op het album zouden staan. Niettemin is dit album van een hoog niveau en dit had ik niet zien aankomen.

Voor liefhebbers van harde en snelle thrash is dit een vette aanrader. Nu hoop ik dat er live heel wat krakers van dit album zullen worden gespeeld en dat de band eindelijk tot een groter publiek doorbreekt. Het beste Nederlandse thrash album dat ik hoorde sinds de laatste mini cd van Flesh Made Sin. Er is trouwens ook onlangs een dvd met de geschiedenis van Occult verschenen. Check Occult's website voor meer informatie!

Tracklist:
1. Disturbing the dead
2. Nuclear torment
3. Nocturnal predator
4. Feel the blade
5. Expire
6. Warbeast
7. Obsessed by the grave
8. Slaughtering the pigs
9. Reapers call
10. Slut of Sodom
11. Until the battle (bonustrack)

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 maart 2004

Koop dit album in

Meer Occult:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Occult - Elegy For The Weak
Reactie van Een_Metalfan op 17-03-2004 om 20:51u

Klinkt goed. Die moet ik zeker downloaden.

Occult - Elegy For The Weak
Reactie van Een_Metalfan op 18-03-2004 om 19:31u

dat moet je hem kopen en niet dowloaden. Als iedereen dat doet, zul je nooit een volgend album van ze zien.

Occult - Elegy For The Weak
Reactie van satyr op 22-10-2006 om 17:31u

idd downloade suckt man maar kan iemand me zegge of deze cd eve goed is als rage to revenge

Occult - Elegy For The Weak
Reactie van Bart op 12-07-2008 om 21:51u
Score: 10 / 100

Al lang niks meer gehoord van Occult. Bestaan ze nog? Ik heb Twan (bassist) al lang niet meer gesproken en ben zijn telefoonnummer kwijt.

Bart

Occult - Elegy For The Weak
Reactie van tankard op 05-01-2009 om 14:54u
Score: 90 / 100

@bart ja occut bestaat nog maar ze zyn gewoon van naam veranderd nu noemen ze legion of the damned ;)
verder dit is een heel vet schyfje