Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Entrails - World Inferno
Jaar van release: 2017
Label: Metal Blade Records

Entrails - World Inferno

Entrails kan rekenen op een flink aantal fans, ook in Nederland. Het album Obliteration (2015) en festivals als Hellfest, Dokkem en Coast Rock gaven oprichter/ gitarist Jimmy Lundqvist het zelfvertrouwen vol gas door te gaan. Dat resulteert uiteraard in een nieuwe plaat. Jimmy had waarschijnlijk nog oud materiaal op de plank liggen, want in dat opzicht voldoet World Inferno aan de verwachtingen. Entrails blijft trouw aan de moderne versie van old school Stockholm-death in de stijl van Entombed, Dismember en Grave.

De plaat is goed, maar zeker de eerste helft is niet verrassend. De nummers borduren voort op Obliteration, met uitzondering van Serial Murder (Death Squad). Deze track zoekt het midden tussen de melodieuzere Göteborg-stijl en het rauwe buzzsaw-geluid uit Stockholm. Frontman Jocke Svenson en drummer Adde Mitroulis hebben Entrails vorig jaar verlaten. De diepere vocalen van Jocke hadden mijn voorkeur, maar het rauwe stemgeluid van bassist/grunter Tommy Carlsson (ex-Visceral Bleeding) past prima. De speelse stijl van drummer Martin Mikaelsson (Istapp, Nivlhel) is een aanwinst.

Het hoogtepunt Insane Slaughter, fraai ingeleid met het geluid van kettingen, vormt de scheidslijn naar iets meer variatie in de nummers. Het logge Into Eternal Fire heeft een lager tempo. Suffer is daarentegen wat sneller en heeft een furieus karakter. Afsluiter The Blood Breed bevat in verhouding zelfs opvallend veel variatie in melodie en tempo. Neemt niet weg dat het album als geheel gewoon lekker klinkt. Een nummer als The Soul Collector gaat nooit vervelen en dat is de kracht van Entrails.

Entrails heeft opnieuw een prima album afgeleverd, boordevol energieke, catchy Stockholm-death met een perfecte, moderne sound. Entrails houdt consequent vast aan die traditie, maar World Inferno laat ook wat subtiele veranderingen horen.

Tracklist:
1. World Inferno
2. Condemned To The Grave
3. Serial Murder (Death Squad)
4. The Soul Collector
5. Dead And Buried
6. Insane Slaughter
7. Into Eternal Fire
8. Suffer
9. The Hour Of The Casket
10. The Blood Breed

Score: 85 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 15 juli 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]