Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Concertreview

Indica en Elexorien
Op 30 oktober 2010 in Escape, Veenendaal
Een review door Edo
Foto's door Nathalie van Heijningen
Ze bestaan al sinds 2001, maar dit jaar kwam pas hun eerste Engelstalige cd uit. Indica is in thuisland Finland al een grote band en nu de rest van de wereld ook kan verstaan waar hun nummers over gaan lijkt hun populariteit zich gestaag uit te breiden. Na eerder in Ahoy te hebben opgetreden in het voorprogramma van Nightwish, staan de vijf dames voor hun tweede Nederlandse show vanavond in de iets kleinere Escape in Veenendaal. Supportact op de vooravond van Halloween is Elexorien.

Het voornamelijk Groningse Elexorien is in muzikaal opzicht een stukje harder dan de hoofdact van vanavond, maar dat lijkt het publiek niet te deren. Er zijn zelfs mensen in de zaal die alle nummers woord voor woord meezingen en ook de aanwezigen die dat niet doen lijken zich aan de knikkende hoofden te zien prima te vermaken. Elexorien speelt naar eigen zeggen epic battle metal met folk-, black- en death metalinvloeden. Het resultaat mag er wezen.

Exelorien @ Escape, Veendendaal, 30-10-2010

Onder leiding van gitarist/grunter Lainedil, die zonder enige terughoudendheid en vol enthousiasme op de planken staat, maakt Elexorien een prima indruk. Hoewel ze pas een album uit hebben (een tweede is in de maak), zien we een band die zich prima thuis voelt op het podium en met de pas 20-jarige Lotte beschikt men over een zeer getalenteerde zangeres. De nummers worden ook nog eens vol overtuiging gebracht en tegen het einde van de set is de band ruimschoots geslaagd in hun opzet om het publiek op te warmen.

Exelorien @ Escape, Veendendaal, 30-10-2010

De dames van Indica komen onder begeleiding van een toepasselijk Halloween-intro het podium op. Dat het vijftal affiniteit heeft met deze bijzondere feestdag blijkt ook wel uit hun outfits. Alle meiden zijn verkleed en Laura (drums) en Sirkku (toetsen) zitten zelfs onder de bloedvlekken. Zangeres Jonsu gaat nog een stapje verder en heeft voor de gelegenheid wel erg creepy rode contactlenzen in.

Indica @ Escape, Veenendaal, 30-10-2010

Als iedereen gesetteld is wordt er opvallend genoeg begonnen met het rustige A Way Away. Vijf minuten lang is het stil in de zaal als iedereen aandachtig luistert naar dit prachtige en meeslepende nummer, waarin Jonsu de hoofdrol opeist en de andere bandleden pas tegen het eind inspringen. Daarna volgen de meeste nummers van het album A Way Away, Engelse bewerkingen van oorspronkelijke Finse songs. De stemming zit er prima in en na elk nummer volgt een oorverdovend applaus en gejuich uit de kleine Escape, die niet afgeladen is, maar wel erg gezellig en sfeervol.

Indica @ Escape, Veenendaal, 30-10-2010

Dat de dames wel van een geintje houden wordt al snel duidelijk. Met veel gevoel voor zelfspot wordt hun ‘dagje Amsterdam’ van een dag eerder nog even aangehaald en ook tussen de nummers door wordt er veel tegen het publiek gepraat en gelachen. De muzikale uitvoering is echter feilloos en met de Kate Bush-cover Wuthering Heights en enkele Finse songs, waaronder het aanstekelijke Valokeilojen Vampyyri, worden degenen die enkel A Way Away kennen nog verrast met ander materiaal. Kortom een zeer geslaagde griezelavond.

Indica @ Escape, Veenendaal, 30-10-2010

Setlist Indica:
1. Intro
2. A Way Away
3. As If
4. Islands Of Light
5. Children Of Frost
6. Nursery Crimes
7. Scissor, Paper, Rock
8. Precious Dark
9. Mykkä
10. Outside In
11. Wuthering Heights
12. Valokeilat (Valokeilojen Vampyyri)
13. In Passing
14. Straight & Arrow
Toegift
15 Surusilmä (Myrkky version)
16. Eerie Eden

Indica @ Escape, Veenendaal, 30-10-2010

Met dank aan Nathalie van Heijningen voor de foto's.

Reactie van een Metalfan op 15-11-2010 om 09:39u


Nee.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.